У Криму судитимуть кримськотатарських активістів та чекають на допит Умерова

 

У Сімферополі, в четвер, 20 жовтня, продовжиться судове засідання у справі Ахтема Чийгоза, якого російські силовики звинувачують у організацію масових заворушень 26 лютого 2014 року біля стін Верховної Ради Криму. Про це в “Фейсбуці” написав голова ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв.

Також сьогодні в Криму розглянуть апеляційні скарги Ремзі Меметова, Енвера Мамутова, Зеврі Абсеітова і Рустема Абільтарова, які були затримані у справі “Хізб ут-Тахрір” в Бахчисараї 12 травня поточного року.

Також  в Бахчисарайському районному суді відбудеться судовий процес у справі Мустафи Маушєва, обвинуваченого в участі в масовому публічному заході, проведеному в будинку заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова.

Наразі в 6 мікрорайоні м Бахчисарая, по вул. А. Кримського, 38 в будинку Енвера і Асана Серверових проводиться обшук, також обшук проводиться на вулиці Ашик’ Умера 243, в будинку Абдулалієва Сервера, повідомив Смедляєв.

Крім того, на 15.00 на допит в УФСБ запрошений Ільмі Умеров.

Читайте також:
В окупованому Криму росіяни судять членів Меджлісу за “незаконні збори”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна