В окупованому Криму росіяни судять членів Меджлісу за “незаконні збори”

 

В анексованому Криму підконтрольний РФ суд визнав керівника управління Меджлісу кримськотатарського народу з питань освіти Еміне Авамілєву винною в “адміністративному правопорушенні” і присудив штраф розміром 750 рублів. Про повідомив у соцмережі перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелялов.

“Суддя Атаманюк довго думала в нарадчій кімнаті, але все-таки визнала Еміне Авамілєву винною у скоєнні адмінправопорушення і присудив штраф 750 рублів”, – написав він.

Як відомо, раніше окупаційний Бахчисарайський районний суд визнав винними в адміністративному порушенні інших членів Меджлісу та присудив їм штраф. Членів Меджлісу звинуватили у порушенні ст.20.28 “організація діяльності суспільного або релігійного об’єднання, щодо якого прийнято рішення про призупинення його діяльності”.
Кримські татари збиралися приватному помешканні.

Читайте також:
Російські окупанти остаточно заборонили Меджліс

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна