Росія поновила бомбардування Алеппо. Серед загиблих багато дітей. ВІДЕО

 

Російські літаки поновили удари по житлових кварталах на сході Алеппо, який перебуває під контролем повстанців. За словами сирійських активістів, місто піддається найбільш масованому бомбардуванню за останні дні, інформує “ВВС

За їхніми свідченнями, в результаті авіанальоту загинули щонайменше 25 людей, в тому числі діти.

Як повідомив сирійський центр спостереження за правами людини, що базується в Англії, російські бойові літаки скинули так звані протибункерні заряди, а також інші авіабомби на східні квартали міста.

У соцмережах поширюються відеозаписи того, що описується як наслідки авіанальоту. На відеокадрах видно загорнуті в тканину дитячі тіла.

Як заявила у вівторок неурядова організація “Лікарі без кордонів”, в місті залишилося тільки 11 працездатних машин швидкої допомоги, оскільки п’ять екіпажів були втрачені при бомбардуваннях, а ще у восьми відсутні необхідні запчастини.

Бомбардування послідувала за короткочасним затишшям, влаштованим за призовом сирійського уряду, частково для того, щоб цивільне населення могло залишити утримувані повстанцями райони в східній частині міста.

Ці райони знаходяться під інтенсивними ударами з повітря з кінця вересня, після того як було зірвано перемир’я, укладене за посередництвом США і Росії. За даними правозахисників, в результаті цих ударів масово гинуть мирні жителі, в тому числі діти.

Читайте також:
Бомби від Путіна. Росія заблокувала резолюцію РБ ООН про припинення ударів по Алеппо

ООН закликає сторони конфлікту в Алеппо дозволити евакуювати людей із “справжнього пекла”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна