Голова Закарпатської облради від БПП натякнув: давайте гроші, або вийдемо з України

 

Голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс заявив, що Кабінету Міністрів потрібно більше приділяти уваги Закарпаттю, якщо він хоче бачити область у складі України.
Про це він сказав в інтерв’ю, текст якого опубліковано на сайті облради.

Говорячи про дороги, Рівіс обурився, що сусідській Львівській області виділяється більше коштів з бюджету.
Він розповів, що Закарпатська облрада зверталась до Міністерства інфраструктури, прем’єр-міністра Володимира Гройсмана і Верховної Ради, аби Закарпаття включили в експеримент, в ході якого кошти з перевиконання надходжень від митниці йдуть на розбудову автошляхів.
За словами Рівіса, міністерство відмовило.

“І от сакраментальна фраза заступника міністра: “Якщо ми будемо надавати вам кошти з понадпланових показників від митниці на розбудову доріг, то бюджет України буде не виконаний”. Тобто, на їх думку, Закарпатська облрада і адміністрація недалекі в цьому питанні”, – розповів Рівіс.

Коли журналіст зазначив, що Закарпаттю потрібно більше представників у Верховній Раді для лобіювання інтересів регіону, Михайло Рівіс сказав: “Я розумію це так: якщо уряд хоче бачити Закарпаття у складі України, то вони повинні не забувати, що наш край існує”.

Після цього він додав, що Закарпаття має отримувати “кошти на рівні з усіма регіонами України”.

Варто зазначити, що Михайло Рівіс обраний до облради від Блоку Порошенка. У 2010-2014 роках – перший заступник міського голови Хуста, у 2014-2015 роках – заступник голови Закарпатської обласної державної адміністрації.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна