Чоловіка, який помер від епілепсії дорогою в навчальний центр, ВЛК визнала придатним. Лубінець відкрив провадження

Військовозобов’язаний, який помер дорогою в навчальний центр на Закарпатті від епілепсії, згідно з довідкою військово-лікарської комісії був визнаний придатним до військової служби.

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у вівторок, 23 квітня

Омбудсмен заявив, що відкрив провадження щодо можливого порушення прав людини, а також буде особисто контролювати цю ситуацію.

“Також мої представники у Закарпатській і Львівській областях працюватимуть, аби дізнатися всі обставини”, – додав Лубінець.

Водночас в Офісі Генерального прокурора заявили, що справу, попередньо, кваліфікували як перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень (ч. 5 ст. 426−1 КК України).




Як писала “Новинарня“, раніше цього ж дня Закарпатський обласний територіальний центр комплектування та соцпідтримки повідомив, що в області по дорозі у навчальний центр помер військовозобов’язаний, у якого стався епілептичний напад.

“Офіцер супроводу надав першу домедичну допомогу та викликав “швидку допомогу”, однак медики не встигли”, – ідеться у повідомленні ОТЦК.

За даним фактом проведуть службову перевірку. Коли саме сталася подія, не повідомляється.

➡️ Підписуйтеся на канали “Новинарні” в Телеграмі та в YouTube, а також у ТікТок та Instagram.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна