Кримські татари бойкотували незаконні вибори в Криму

 

За даними голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, кримські татари бойкотували незаконні вибори до Держдуми РФ на території окупованої АРК.

“Дякуємо народові! Вдячні всім, хто дбає та зберігає гідність!” – написав Чубаров у “Фейсбуці”.

Чубаров навів дані сайту “Крим.Реалії“, який поінформував: голова Сімферопольської дільничної виборчої комісії №266 Олена Агапова, заявила, що на дільниці, де проживає понад 90% кримських татар, на 18:00 явка виборців склала лише 9%.

“Як повідомляють з різних куточків Криму, співвітчизники тотально бойкотували незаконні «вибори»…
Як не без гумору написав один з моїх співрозмовників, вказуючи на російських окупантів та їхніх прислужників – «Кене та бок’ ашадилар!» (з кримськотатарської – «Знову лайна з’їли!»), – зазначив голова Меджлісу Рефат Чубаров.

Раніше заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров заявив, що кримські татари не братимуть участі у виборах до Державної думи Росії 18 вересня.

За підсумками дня голосування Ільмі Умеров закликав владу України не визнавати результатів виборів до Державної думи по всій Росії – через те, що вони включали окупований Крим. Про це Ільмі-ага заявив у коментарі телеканалу “112 Україна”.

“Ми спеціально вибори не відстежуємо. Я вранці о 10-й годині виїжджав, заглянув на кілька дільниць, активності, як такої, не спостерігав. Ми не відстежуємо, тому що сам факт проведення виборів на окупованій території, невизнаній території, території, яка вважається іншою державою, – це злочин. Україна повинна першою не визнати ці вибори не тільки в Криму, але і на території Росії, тому що вибори проходять за змішаною системою, є округи мажоритарні, а є списки, так звані пропорційні вибори”, – прокоментував Умеров.

Як відомо, Росія 18 вересня незаконно провела вибори в анексованому Криму.

Росія відкрила на півострові 1164 виборчі дільниці для голосування.

Читайте також:
Незаконні вибори до Держдуми РФ в Україні:
сутички біля дипустанов Росії. ХРОНІКА ПОДІЙ

Наступна Держдума Росії буде нелегітимною через вибори в Криму, – експерт

Україна неодноразово висловлювала протест через проведення Росією виборів до Держдуми на території окупованого українського півострова Крим.

8 вересня Верховна Рада ухвалила постанову, закликавши парламенти іноземних держав, парламентські асамблеї та міжнародні організації утриматися від участі у спостереженні за ходом незаконних парламентських виборів в окупованому Росією Криму, а також за жодних обставин не визнавати їхні результати.

10 вересня президент Петро Порошенко наказав поінформувати керівництво Росії про неможливість проведення виборів до Держдуми в Криму та по всій території України.

У Європарламенті назвали вибори в Криму 18 вересня черговим цинічним порушенням територіальної цілісності України і наголосили, що жодним чином не визнають чотирьох депутатів, обраних за мажоритарними округами у Криму та місті Севастополі.
Держдеп США заявив, що не визнає вибори до Держдуми в Криму.

Читайте також:
ЗА КРИМ ВІДПОВІСТЕ! Що приховує заборона росіянам голосувати
на думських виборах в Україні

РНБО розширила санкційний “список Сенцова-Кольченка”
та готує нові обмеження за вибори в Криму

Кримчанина затримали за підозрою в закликах до блокування виборів у Держдуму

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна