Кримчанина затримали за підозрою в закликах до блокування виборів у Держдуму

 

Російські силовики в окупованому Криму затримали громадського активіста Олексія Шестаковича.

Про затримання його в Сімферополі в неділю, 18 вересня, через соцмережі повідомив сам активіст. За словами Шестаковича, офіційною причиною затримання поліцейські назвали підозру у вживанні наркотичних засобів. Але в неформальній розмові заявили, що його підозрюють у малюванні під трафарет закликів бойкотувати вибори до Держдуми РФ в Криму.

“Сьогодні проявилися наслідки повідомлення про пікет ФСБ, запланованого на 20 вересня 2016 року. Біля свого будинку в Сімферополі був зупинений чотирма чоловіками одягненими у цивільне. Один з них показав посвідчення співробітника поліції. Хотіли встановити особу. Після надання паспорта запропонували проїхати з ними на наркотичну експертизу. Почали оформляти протокол щодо екстремізму за публікацію 2010 року. Також оформили протоколи про адміністративне затримання та огляд», – повідомив Шестакович у “Фейсбуці”.

Після пройденої наркотичної експертизи активісту сказали, що йому “пощастило”, що через вибори не вдасться підготувати документи на обшук.

“У неформальній обстановці сказали, що зі мною спілкуються тільки через те, що по Сімферополю з’явилися трафаретні графіті, які закликають до бойкоту виборів. Мене запевнили, що сьогодні у мене буде обшук і трафарет знайдеться”, – розповів Шестакович.

У липні цього року щодо Олексія Шестаковича вже було порушено адміністративну справу за “порушення порядку проведення мітингів”, інформує “Радіо Свобода”.

За даними російських ЗМІ, 18 вересня в анексованому Криму проголосувало близько 42% виборців.

За офіційними даними, Росія відкрила на півострові 1164 виборчі дільниці для голосування.

Читайте також:
Незаконні вибори до Держдуми РФ в Україні:
сутички біля дипустанов Росії. ХРОНІКА ПОДІЙ

Наступна Держдума Росії буде нелегітимною через вибори в Криму, – експерт

Україна неодноразово висловлювала протест через проведення Росією виборів до Держдуми на території окупованого українського півострова Крим.

8 вересня Верховна Рада ухвалила постанову, закликавши парламенти іноземних держав, парламентські асамблеї та міжнародні організації утриматися від участі у спостереженні за ходом незаконних парламентських виборів в окупованому Росією Криму, а також за жодних обставин не визнавати їхні результати.

10 вересня президент Петро Порошенко наказав поінформувати керівництво Росії про неможливість проведення виборів до Держдуми в Криму та по всій території України.

У Європарламенті назвали вибори в Криму 18 вересня черговим цинічним порушенням територіальної цілісності України і наголосили, що жодним чином не визнають чотирьох депутатів, обраних за мажоритарними округами у Криму та місті Севастополі.
Держдеп США заявив, що не визнає вибори до Держдуми в Криму.

Читайте також:
ЗА КРИМ ВІДПОВІСТЕ! Що приховує заборона росіянам голосувати
на думських виборах в Україні

РНБО розширила санкційний “список Сенцова-Кольченка”
та готує нові обмеження за вибори в Криму

Порошенко закликав послів G7 та ЄС не визнавати російські вибори через Крим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна