Латвія готова обговорити повернення арештованих коштів, проте “обурена” роботою українських правоохоронців

 

Генеральний прокурор Латвії під час переговорів з делегацією ГПУ висловив готовність обговорити можливість повернення в Україну або розподілу коштів, конфіскованих з рахунків екс-посадовців часів Януковича. Про це заявив заступник генерального прокурора України Євген Єнін, інформує “112-Україна“.

“Латвійські колеги підтверджують той факт, що зазначені гроші пов’язані з Україною. Латвійська сторона на рівні генерального прокурора підтвердила готовність до переговорів щодо повернення цих грошей, або розподілення цих статків”, – заявив Єнін.

Для цього Україна має довести, що гроші походять з України і набуті злочинним шляхом.

Латвія готова співпрацювати з українськими правоохоронцями для встановлення приналежності фірм і рахунків, з яких були стягнені гроші, до українських високопосадовців.

Він визнав, що Латвія була “обурена” роботою українських правоохоронців.

“Формальне ставлення до виконання запитів латвійських колег, а також некоординованість українських правоохоронних органів в попередній період викликали справедливе обурення з латвійського боку. Зазначене не сприяло встановленню істини кримінального провадження”, – констатує Єнін.

Він також зазначив, що ці кошти були конфісковані Латвією в рамках спеціальної процедури, без кримінального вироку.

“Альтернативою цьому кроку було б зняття арешту з рахунку і втеча цих капіталів третьої юрисдикції”, – зазначив заступник генпрокурора.

Читайте також:
Латвійський бюджет поповнився на 50 млн. євро, які відмили в Україні чиновники часів Януковича

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна