Латвійський бюджет поповнився на 50 млн. євро, які відмили в Україні чиновники часів Януковича

 

У Латвії за рішенням суду поповнили держбюджет майже 50 мільйонів євро, які арештували в рамках кримінальної справи щодо відмивання коштів, виведених з України. Про це пише “24 канал” з посиланням на латвійське видання LSM.

Йдеться про 49,3 мільйона доларів, які належали колишньому першому віце-Прем’єр-Міністру України Сергію Арбузову. Ці кошти були на рахунках латвійського відділення ПриватБанку.

Крім цього, в рамках справи арештували й менші суми на рахунках офшорних компаній Сергія Курченка і колишнього Міністра екології Миколи Злочевського тощо.

Цю інформацію підтвердив і генпрокурор латвії Ерік Калнмейер, який рік тому побував в Україні і зустрічався з представниками МВС.

“На жаль, ми від України у відповідь не отримали інформації про те, що ці гроші були вкрадені у держави, і їх слід повернути Україні”, – заявив генпрокурор.

латвія
Суд арештував екс-заступника голови податкової з бюстом Януковича

ГПУ знайшла у екс-податківця часів Януковича номер ватажка “ЛНР”. ОНОВЛЕНО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна