Аеропорт “Бориспіль”, всупереч голосуванню, не назвуть ім’ям Мазепи. Міністерство дало пояснення

 

Міністерство інфраструктури не присвоюватиме міжнародному аеропорту “Бориспіль” ім’я будь-якої видатної особи, оскільки проти такої ініціативи виступив трудовий колектив держпідприємства.

На запит видання “Тиждень” у міністерстві пояснили: “Порядок присвоєння імені фізичної особи юридичним особам, що діють на основі державної власності, регулює Закон України «Про присвоєння юридичними особами та об’єктами права власності імені (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій». Відповідно до пункту 5 статті 3 цього Закону, ініціатива розширення назви державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» має пройти широке громадське обговорення та бути схваленою трудовим колективом підприємства”.

Однак, як зазначено в листі, профспілка держпідприємства не підтримала ініціативу зміни назви. Відтак, попри результати голосування на сайті МІ, назва Міжнародного аеропорту “Бориспіль” залишиться незмінною.

Як інформувала Новинарня, з 29 червня по 15 липня на сайті Мінінфраструктури тривало голосування щодо присвоєння міжнародному аеропорту “Бориспіль” імені видатної особистості.
Серед варіантів були імена Ігоря Сікорського, Казимира Малевича, Івана Мазепи, Олега Антонова, Павла Чубинського. Також була передбачена відповідь “залишити без змін”.

У підсумку, за підтримки патріотично налаштованої інтернет-спільноти, найбільше голосів отримав варіант “імені Івана Мазепи” – 12768, випередивши Сікорського й Малевича на 3,5 тисячі.

Прикметно, що профспілка ДП МА “Бориспіль” висловилася за збереження нинішньої назви на початку липня, коли голосування на сайті МІ тривало.

Мазепа-фінал

Читайте також:
В’ятрович пояснив, чому аеропорт “Бориспіль” має носити ім’я Мазепи, а не Малевича

“Бандерівці” перемогли в голосуванні за перейменування в Києві. ІНФОГРАФІКА

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна