Суддю-втікача Чауса оголосили в розшук

 

Національне антикорупційне бюро оголосило у всеукраїнський розшук підозрюваного в одержанні 150 тисяч доларів хабара суддю Дніпровського райсуду Києва Миколу Чауса, який втік від слідства. Про це агенції “Українські новини” повідомило інформоване джерело.

За словами співрозмовника, рішення про розшук Чауса виніс детектив.

Також він повідомив, що наступний крок – підготовка матеріалів для оголошення Чауса в міжнародний розшук.

Як відомо, за даними антикорупційного прокурора Назара Холодницького, Чаус ховається в окупованому Криму. Закордонний паспорт судді перебуває у детективів.

Чаус мав прийти до НАБУ 11 вересня на 12:00, однак не зробив цього.

Суддю 9 серпня впіймали на хабарі: він вимагав та отримав 150 тисяч доларів США (понад 3,7 млн. грн.). При цьому правоохоронці виявили на ділянці Чауса банку з грішми.
10 серпня Чаус узяв відпустку до кінця літа. 6 вересня Верховна Рада дала згоду на затримання та арешт Чауса.

важається, що Микола Чаус перебував на гачку Банкової. На посаді судді він займався багатьма резонансними справами. Він приймав рішення проти Автомайдану наприкінці 2013-го – початку 2014 років, пізніше вів справу Геннадія Корбана й скасував розшук Юрія Іванющенка – завдяки цьому “Юра Єнакіївський” зняв у європейських судах заборону на пересування Європою і зміг виїхати з Росії до Монако.

Читайте також:
ВРЮ пояснила, чому скандального суддю Чауса не звільнили раніше

Суддя Чаус не прийшов на призначений йому допит у НАБУ. Там переконані: не втече

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна