Затриманий під Торецьком бойовик-“нацик” із Москви надав свідчення про російських офіцерів в “армії ДНР”

 

Затриманий 9 вересня на Донеччині військовий із Москви надав свідчення щодо російських офіцерів, що воюють проти України на тимчасово окупованій території Донбасу.

Нагадаємо, 10 вересня поліція і СБУ під Торецьком затримали п’яного громадянина Росії у військовій формі з гранатами, який сплутав позиції і вийшов на українську сторону. Він воював на боці “ДНР”, входив до складу диверсійно-розвідувальних груп, брав участь у захопленні Дебальцевого взимку 2015 року. Як з’ясувалося, його звуть Денис Сидоров. 35-річний розвідник із досвідом служби в Чечні та в карному розшуку мав на тілі кілька нацистських татуювань.

Як повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, “10 вересня військовослужбовець розвідувальної роти 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1-го армійського корпусу (Донецьк) ЗС РФ громадянин Росії Сидоров Денис Володимирович, 04.08.1981р.н., м. Москва, вул.Олексія Дикого, буд. 16а, кв. 91, який здався в полон силам АТО 9 вересня у районі н.п. Широка Балка, надав інформацію у т.ч. про присутність та діяльність кадрових російських військовослужбовців, а також штатних підрозділів ЗС РФ на тимчасово окупованих територіях Донбасу”.

За словами Сидорова, на командних посадах у 3 омсбр перебувають лише кадрові офіцери ЗС РФ.

Він також повідомив, що в середині серпня на посаду командира 3 омсбр призначено нового офіцера ЗС РФ, але йому передано старий позивний командира бригади “Брест”.

Під час проведеного впізнання по наданих фотокартках Сидоров підтвердив, що на посаду командира 3 омсбр у серпні прибув полковник ЗС РФ Олексій Бердников, який замінив на цій посаді генерал-майора Ігоря Тимофєєва.

Сидоров поінформував, що останнім часом до Бєрднікова в Горлівку часто приїжджають російські офіцери штатного підрозділу протиповітряної оборони ЗС РФ, та впізнав по наданих фотокартках офіцерів 60-ї окремої мотострілецької бригади 5-ї армії Східного військового округу ЗС РФ:

  • начальник противовоздушной обороны – начальник отделения ПВО штаба 60 омсбр подполковник Тупиченко Сергей Александрович;
  • командир зенитно-ракетного дивизиона 60 омсбр майор Кочинский Юрий Владимирович,
  • начальник штаба – заместитель командира зенитно-ракетного дивизиона 60 омсбр майор Киреев Алексей Евгеньевич.

У розвідці нагадали, що в липні на тимчасово окуповані території сходу України Генеральним штабом ЗС РФ переміщено зенітно-ракетний дивізіон зі складу 60-ї окремої мотострілецької бригади (населений пункт Монастирище-2, Приморський край) 5-ї загальновійськової армії (Уссурійськ) Східного військового округу ЗС РФ: 168 осіб офіцерського складу та військовослужбовців за контрактом, 21 одиниця бойової техніки (у т.ч. пускові установки ЗРК “Тор-М2У”) та 30 автомобілів.

“Перекидання цього підрозділу призвело до зростання загрози повітряного тероризму для всіх повітряних об’єктів, у т.ч. цивільних літаків, враховуючи відомий терористичний акт РФ, який призвів до трагедії з пасажирським літаком малайзійських авіаліній рейсу MH-17”, – наголошується у повідомленні ГУР.

Як повідомляла Новинарня, в липні на тимчасово окуповані території сходу України Генеральним штабом ЗС РФ було переміщено зенітно-ракетний дивізіон зі складу 60-ї окремої мотострілецької бригади (Монастирище, Приморський край РФ) 5-ї загальновійськової армії Східного військового округу ЗС Росії.

Читайте також:
Розвідка оприлюднила повну “штатку” російського зенітно-ракетного дивізіону, що прибув на Донбас із Примор’я

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна