На Донбасі затримали російського бойовика з нацистськими тату, який брав Дебальцеве. ФОТО

 

Співробітники Національної поліції спільно зі Службою безпеки України затримали під Торецьком Донецької області громадянина Росії, який мав при собі гранати. Про це повідомляє прес-служба обласної Нацполіції. Як зазначається, 35-річний житель Москви входив до складу ворожих диверсійно-розвідувальних груп і брав участь у захопленні Дебальцевого взимку 2015 року.

“У ході здійснення контррозвідувальних заходів правоохоронці з’ясували, що бойовик вступив до незаконного збройного формування так званої “ДНР” на початку 2015 року. Вирішальну роль зіграла пропаганда, яку транслювали в російських ЗМІ. Залишивши вдома молоду дружину, чоловік поїхав вбивати людей в Донецьку область”, – йдеться в повідомленні.

Встановлено, що раніше росіянин служив у Чечні, де був розвідником. Крім того, більше 10 років працював у московському кримінальному розшуку, звідки звільнився у званні капітана поліції.

Серед головних причин відправки на Донбас була можливість підзаробити. Затриманий брав участь у бойових діях на території Дебальцевого та Горлівки Донецької області.

Командиром бригади, де служив найманець, був полковник з РФ. Також виявилися росіянами і командир батальйону та його заступник.

“У листопаді 2015 року бойовик був передислокований в Горлівку, воював на передових позиціях в районі Широкої Балки, звідки обстрілював мирних жителів Торецька і передмість”, – додали в прес-службі поліції.

8 вересня 2016 року п’яний бойовик вийшов до позицій сил АТО і був затриманий. Під час обшуку затриманого у нього виявили та вилучили дві бойові гранати Ф-1.

tatu-1488-shkuro-rosijskyj-najmanets

Судячи з татуювань найманця, зображених на фото, цей москвич був близьким до нацистської ідеології. Про це свідчать:

  • напис Gott mit uns (“З нами Бог” – гасло на гербі Німецької імперії та на пряжках ременів німецької армії);
  • число “1488” – кодовий знак неонацистів,
    де 14 – кількість слів у гаслі Девіда Лейна We must secure the existence of our people and a future for white children (“Ми повинні захистити саме існування нашого народу і майбутнє для білих дітей”),
    88 – привітання HH, “Heil Hitler!” (“Хайль Гітлер!”), оскільки літера H у латинському алфавіті восьма;
  • портрет провідника “Вовчої сотні” генерала Андрія Шкуро – кубанського козака, який під час ІІ Світової війни перейшов на бік гітлерівської Німеччини, був групенфюрерорм СС та начальником Резерву козачих військ при Головному штабі військ СС.

За фактом затримання росіянина відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 260 (“створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань”) і ч. 1 ст. 263 (“незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами”) Кримінального кодексу України.
Найманцеві загрожує до 15 років позбавлення волі.

Читайте також:
Бойовики вважають, що в Україні ув’язнено майже 950 осіб з “ДНР”

“Завербував брат-священик з Росії”.
Подробиці справи майора ЗСУ, засудженого за держзраду

ГПУ назвала кількість кримінальних справ, підозр і судових вироків російським окупантам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна