Комбригом окупаційних військ на Донбасі став кадровий полковник ЗС РФ із Примор’я Бердников

 

Для участі в бойових діях на Донбасі на боці так званої “армії ДНР” прибув полковник збройних сил Росії Олексій Бердников, який досі був командиром 60-ї мотострілецької бригади на Далекому Сході РФ. На окупованій території України він командуватиме 3-ю окремою мотострілецькою бригадою 1-го армійського корпусу бойовиків, інформує Головне управління розвідки МОУ.

“Встановлено, що посаду “командира 3-й отдельной мотострелковой бригады (Горловка) 1-го армейского корпуса (Донецк, Украина) Центра территориальных войск (Новочеркасск) Южного военного округа (Ростов-на-Дону) ВС РФ” прибув полковник ЗС РФ БЄРДНІКОВ Олексій Миколайович (БЕРДНИКОВ Алексей Николаевич), який замінив на цій посаді генерал-майора ТИМОФЄЄВА Ігоря Борисовича”, – повідомляє ГУР Міноборони.

Відомо, що до відрядження на тимчасово окуповані території сходу України полковник ЗС РФ Олексій Бердников, з серпня 2014-го по серпень 2016 року, проходив службу на посаді командира 60-ї окремої мотострілецької бригади (військова частина 16871, Сібірцеве, Монастирище-2, Приморський край) 5-ї армії (Уссурійськ) Східного військового округу (Хабаровськ) ЗС РФ.

полковник ЗС РФ Олексій Бердников

Олексій Бердников народився 14.11.1978 року в селищі Калманка Алтайського краю. З 1999-го по 2009 рік проходив службу на командних посадах у мотострілецьких підрозділах у Північнокавказькому військовому окрузі. По закінченню Військової академії ім. Фрунзе, з 2011-го по 2014 рік, був начальником штабу – першим заступником командира 59-ї окремої мотострілецької бригади (н.п. Сергіївка, Приморський край) 5-ї армії СВО ЗС РФ.

Бердников – колишній колега по службі в 5-й армії полковника Олександр Бушуєва, який на Донбасі був командиром 7-ї окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК; знищений 3 липня 2016 року в районі Харцизька.

За час командування 60 омсбр полковник Бердников, як і Бушуєв із “гімном у протигазах”, зазнав лихої слави серед підлеглих у зв’язку з регулярними випадками приниження їх честі й гідності, а також через свою корумпованість, інформує ГУР.

“Свою кар’єру командира бригади полковник ЗС РФ Бердников розпочав із скандально відомої т.зв. “траурної ходи для поховання розбитого під час дорожньо-транспортної пригоди автомобіля” із залученням всього особового складу військової частини.

“З призначенням Олексія БЄРДНІКОВА на посаду командира 60 омсбр у військовій частині введена практика поборів особового складу у т.ч. шляхом несанкціонованого використання їх особистих платіжних карток для “закупівлі пального, медикаментів, взуття, утримання та благоустрою казарм”, залучення військовослужбовців до робіт на об’єктах приватної власності командування бригади. Про що свідчать чисельні скарги у соціальних мережах батьків військовослужбовців та запити правозахисників на крадіжки коштів з платіжних карток, зловживання з боку командування бригади з нарахуванням щомісячних премій та систематичну невиплату грошей за перебування на полігонах”, – повідомляє розвідка, приводячи різні посилання.

Як повідомлялось раніше, в липні ц.р. на тимчасово окуповані території сходу України було переміщено зенітно-ракетний дивізіон зі складу 60-ї окремої мотострілецької бригади (населений пункт Монастирище-2, Приморський край) 5-ї загальновійськової армії Східного військового округу ЗС РФ: 168 осіб офіцерського складу та військовослужбовців за контрактом, 21 одиниця бойової техніки, зокрема пускові установки ЗРК “Тор-М2У” та 30 автомобілів.

“Слід особливо зазначити, що корумпованість, зловживання службовим становищем та схильність до злочинної діяльності є невід’ємними характеристиками офіцерського складу 5 армії Східного ВО ЗС РФ та, зокрема, 60 окремої мотострілецької бригади”, – підкреслюють у ГУР.

Читайте також:
Розвідка оприлюднила повну “штатку” російського зенітно-ракетного дивізіону,
що прибув на Донбас із Примор’я

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна