У День танкістів президент присвоїв звання Героя посмертно капітану Лавренку, що разом з екіпажем підірвався в бою під Пісками

 

Сьогодні, 11 вересня, в Україні відзначають День танкіста. З цієї нагоди президент Петро Порошенко привітав воїнів-танкістів і відзначив державними нагородами України низку військовослужбовців.

Зокрема, глава держави підписав указ про присвоєння звання Герой України з врученням ордена “Золота Зірка” капітану Олександру Лавренку – посмертно.

Про це повідомляється на офіційній сторінці президента у “Фейсбуці“.

Як зазначається в повідомленні, 21 липня 2014 року в боях за селище Піски екіпаж танка, яким командував капітан Лавренко, вів бій із захоплення опорного пункту бойовиків біля донецького аеропорту. Захопивши блокпост, екіпаж прикривав вогнем механізований підрозділ.

Коли надійшла інформація про початок контратаки терористів, Олександр Лавренко без вагань одним із перших вийшов на ймовірний рубіж, відірвавшись далеко вперед від інших танків роти.

Терористи відкрили по танку вогонь із гранатометів, кулеметів та автоматів. Ухиляючись від вражаючого вогню, машина потрапила на потужний фугас.

Капітан отримав важкі поранення, однак не здався ворогові і не допустив захоплення бойової машини.

Лавренко підірвався в танку разом з екіпажем. Ціною власного життя екіпаж зірвав контратаку бойовиків на тільки-но зайняті позиції українських військових.

Читайте також:
Конкурс на найкращий танковий взвод України виграли волинські танкісти

На Чернігівщині до річниці Дебальцевого відкрили Алею слави бійців 1-ї танкової бригади

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна