У Росії без меддопомоги помер ув’язнений українець, незаконно перевезений із Криму

 

Ув’язнений громадянин України, якого було примусово переведено з окупованого Криму до колонії в Російській Федерації, помер через відсутність медичної допомоги. Про це заявив експерт Регіонального центру прав людини, адвокат Роман Мартиновський, повідомляє “Громадське радіо”.

За словами адвоката, у колонії в Росії, куди засудженому протягом двох років не надавалась відповідна медична допомога.

“Ми встигли від імені померлого звернутись до Європейського суду з прав людини з проханням вжиття термінових заходів відповідно до правила 39 регламенту суду, і суд зрештою витребував необхідну інформацію від уряду РФ, але, на жаль, влада Росії не вжила жодних заходів для забезпечення невідкладного лікування і вчора (9 вересня) ув’язнений помер”, — повідомив Мартиновський.

Адвокат додав, що до компетентних органів України подано заяви щодо перевезення тіла померлого на територію України. Ім’я померлого не розголошується.

Читайте також:
150 ув’язнених у Криму громадян України перевели в російські колонії

Україна повернула з “ДНР” ще 20 засуджених

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна