150 ув’язнених у Криму громадян України перевели в російські колонії

 

З окупованого Росією Криму 150 громадян України відправили відбувати покарання в російських колоніях.

Про це йдеться у відповіді Міністерства закордонних справ України на інформаційний запит Крим.Реалії.

“За інформацією зарубіжних іноземних дипломатичних відомств України в Російській Федерації, з моменту окупації Криму відомо про приблизно 150 громадян України, які були засуджені в Криму й переведені для відбування покарання на територію Росії”, – йдеться в документі.

Раніше в організації “Євромайдан-SOS” повідомляли, що засуджених в Україні ув’язнених, які на момент незаконної анексії Криму відбували покарання в тюрмах на території півострова, перевозять у місця позбавлення волі в Росії.
Правозахисники наводили цифру 2200 людей.

Після окупації Криму Росією Київ звернувся до Москви з вимогою передати Україні осіб, які були засуджені вироками українських судів і відбували покарання на території Криму чи Севастополя.

Але Елла Памфілова, яка на той час обіймала посаду російського омбудсмена, відповіла, що це можливо тільки відповідно до Конвенції про передачу засуджених осіб. Ця конвенція передбачає переміщення засуджених із території однієї держави на територію іншої.

Таким чином, Україна не може використовувати її стосовно людей, які перебувають у Криму, оскільки півострів залишається українською територією відповідно до міжнародного права.

Натомість наступниця Памфілової на посаді уповноваженого з прав людини в РФ, Тетяна Москалькова, заявляла, що це Україна “відмовляється забрати” своїх засуджених громадян із кримських колоній.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна