Доба в АТО: троє загиблих українських військових, 30 обстрілів, значні втрати в “сепарів”

 

За минулу добу, 9 вересня, на Донбасі внаслідок бойових дій загинули троє українських військовослужбовців, один зазнав поранень. Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко.

“Це сталося під Мар’їнкою під час обладнання вогневої позиції внаслідок спрацювання вибухового пристрою”, – уточнив він.

Як стало відомо, один із загиблих через підрив на міні – український розвідник батальйону “Донбас” Вадим Матросов, позивний “Боцман”, відомий тим, що встановлював український прапор у тилу ворога.

При цьому речник МОУ оприлюднив дані Головного управління розвідки, згідно з якими за 8-9 вересня ц.р. підтверджені бойові втрати противника склали троє загиблих та вісім поранених. Це бойовики 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка) та 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1-го армійського корпусу, а також 7-ї окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК.

“Найбільших втрат особового складу останнім часом зазнає 9 ошмсп мп (Новоазовськ) 1 АК, підрозділи якого продовжують інтенсивно обстрілювати сили АТО, проводять диверсійно-розвідувальні дії, а також залучаються до командно-штабних навчань корпусу з відпрацюванням елементів морської десантної операції”, – поінформували в розвідці.
Зокрема, 8 вересня “два військовослужбовці 9 ошмсп мп потонули разом із бронетранспортером БТР-80 під час нічного тренування елементів морської десантної операції та знаходяться у важкому стані”.

Як раніше повідомив прес-центр штабу АТО, за минулу добу, 9 вересня, кількість порушень “режиму тиші” з боку російсько-терористичних військ суттєво зросла – загалом було зафіксовано 30 обстрілів позицій українських військових.

Зокрема, на Луганському напрямку зафіксовано 15 порушень “режиму тиші”. Ворог вів турбуючий вогонь з кулеметів, стрілецької зброї та гранатометів по Новоолександрівці, Новозванівці та Попасній.
Крім того, по Новоолександрівці вів вогонь снайпер.

На Маріупольському напрямку штаб нарахував 10 обстрілів, тоді як на Донецькому напрямку – лише 5.

Зокрема, бойовики обстріляли Широкине зі 120-мм та 82-мм мінометів. По Мар’їнці, Павлополю та Широкиному  застосували гранатомети та стрілецьку зброю.

“Провокативні обстріли з боку противника велися по позиціях українських захисників у Авдіївці з гранатометів та стрілецької зброї. А по Майорську вів вогонь снайпер”, – йдеться в повідомленні.

Також в зоні АТО у п’ятницю зафіксовано проліт 12 безпілотників противника.

У штабі АТО наголосили, що попри провокативні дії бойовиків, Збройні сили України неухильно дотримуються Мінських угод.

Читайте також:
Підполковник-морпіх виписує собі бойові нагороди, хоча не був в АТО. ДОКУМЕНТ

Бойовики вважають, що в Україні ув’язнено майже 950 осіб з “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна