В ОБСЄ заявили, що озброєння на Донбасі не відведено з вини лідерів обох сторін

 

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ засвідчує, що повного відведення забороненого озброєння від лінії розмежування на Донбасі не відбулося з вини обох сторін. Про це йдеться у заяві місії, поширеній у вівторок.

“Причиною неповного відведення забороненого озброєння із зони безпеки та за межі ліній відведення може бути лише відмова лідерів обох сторін виконувати зобов’язання, які вони добровільно взяли на себе, підписавши Мінський комплекс заходів та доповнення до нього.
Сторони домовилися про відведення і, як зафіксовано у щоденних звітах СММ, вони не змогли це зробити”, – сказано в повідомленні.

“Місії було відведено роль здійснювати верифікацію відведення озброєнь. СММ виконувала поставлене завдання до тої міри, поки проводилося відведення. Якщо і коли сторони завершать цей процес, СММ готова також провести верифікацію”, – додали представники ОБСЄ.

Читайте також:
ОБСЄ готує нові угоди для припинення вогню на Донбасі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.