В Міноборони повідомили про суттєве нарощення складу ЗСУ

 

За минулий рік склад Збройних Сил України суттєво нарощено. Протягом року сформовано 15 бойових бригад, 2 полки і 4 батальйони, а також 1 бригаду, 6 полків та 11 батальйонів оперативного, бойового, тилового та технічного забезпечення. Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони Олексій Чорнобай.

Зокрема речник повідомив, що Сухопутні війська, які несуть основне навантаження з виконання завдань в антитерористичній операції, суттєво збільшили свій бойовий склад.

Частку посад бойових та бойового забезпечення у складі бойових бригад Сухопутних військ збільшено з 55 до 70 %.

Крім  того, у Повітряних Силах проведено нарощування бойового складу зенітних ракетних військ. Збільшено кількість справної авіатехніки за рахунок постачання з державних підприємств відремонтованих, нових та модернізованих бойових літаків.

“Триває переозброєння радіотехнічних бригад сучасними радіоелектронними засобами вітчизняного виробництва”, – повідомив Чорнобай.

З урахуванням наявних сил і засобів нарощено систему протиповітряної оборони у східних та південних регіонах.

Водночас спікер Міноборони повідомив, що триває відновлення Військово-Морських Сил. Наразі проводяться заходи з нарощування спроможностей надводних сил, за результатами яких вже відновлено 4 бойових кораблі та 7 катерів.

“Після завершення державних випробувань, очікується прийняття до складу Військово-Морських Сил двох малих броньованих катерів типу “Гюрза-М”. До кінця цього року очікується завершення будівництва ще 4 таких катерів”, – повідомив Чорнобай.

Крім того, розпочато обладнання інфраструктури базування та дислокації кораблів Військово-Морських Сил у портах Чорного і Азовського морів.

Повідомляється, що переформовано та підготовлено у новому складі окрему бригаду морської піхоти та окрему артилерійську бригаду, які вже виконують завдання в районі проведення АТО. Сформовано реактивний артилерійський полк та окремий батальйон морської піхоти.

Також в Міноборони зазначили, що Високомобільні десантні війська стали найбільш боєздатною складовою Збройних Сил України. Нарощено їх склад, який наразі включає три десантно-штурмові, повітрянодесантну та аеромобільну бригади. Суттєво підвищено їх спроможності за рахунок введення до складу бригад танкових підрозділів та підрозділів реактивної артилерії.

Як окремий рід сил сформовано Сили спеціальних операцій.

“Для набуття ними спроможностей, необхідних для виконання покладених завдань, здійснюється удосконалення та розроблення нормативно-правової бази щодо їх функціонування та застосування. Триває створення ефективної системи управління, яка забезпечить максимальну реалізацію їх можливостей”, – сказав речник.

Читайте також:
“Укроборонпром” презентував новітню зброю і техніку. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна