“Укроборонпром” презентував новітню зброю і техніку. ФОТО

 

“Укроборонпром” презентував новітню зброю і техніку до 5-річчя Концерну на території ДП “Київський бронетанковий завод”. У заходах взяли участь Міністр оборони України Степан Полторак, Командувач Національної гвардії України Юрій Аллеров, Перший заступник Серетаря РНБОУ Михайло Коваль, Начальник озброєння ЗСУ Микола Шевцов.

Генеральний директор ДК “Укроборонпром” Роман Романов, директори та представники близько 100 заводів Концерну.

Учасникам заходів продемонстровали аеродинамічно подібну літаючу модель багатофункціонального безпілотного авіаційного комплексу “Горлиця” та зразок безпілотного тактичного багатоцільового транспортного засобу “Фантом”. Також було презентовано дослідний зразок нового бойового модуля “Вій”

За результатами двох років підприємства Концерну виготовили та відремонтували для Збройних Сил України та інших структур 12 920 одиниць зброї та техніки.

“Укроборонпром” розвивається в рамках стратегії “Український щит”. Вона передбачає перехід на високотехнологічне виробництво, міжнародні стандарти (НАТО) та оснащення армії сучасними зразками озброєння. Концерн максимально розширює співпрацю з країнами НАТО і ЄС, як це визначено стратегічним курсом держави.

За два останніх роки ДК “Укроборонпром” пройшов шлях, який багато аналогічних підприємств проходять десятиріччями. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов під час урочистостей з нагоди 5-річчя заснування ДК “Укроборонпром”.

Він наголосив, що завданням для підприємств “Укроборонпрому” є забезпечення Збройних Сил України військовою технікою, яка “переламає хребет ворогу“.

“У нас не було часу на “розкачку”, на традиційні розмови і дискусії. Треба було працювати вдень і вночі. І наші науковці, виробничники, конструктори гідно виконали поставлені завдання”, – сказав Олександр Турчинов.

За його словами, Концерн використовує інноваційні підходи, залучає молодих талановитих фахівців, створює нові робочі місця.

Крім того, під час заходів 23 співробітники ДК “Укроборонпром” та його підприємств-учасників отримали державні нагороди з нагоди 25-ї річниці незалежності України, відповідно до Наказу Президента України Петра Порошенка №338/2016.

На підприємствах ДК “Укроборонпром” працюють понад 80 тисяч українців. Серед них: 368 трудових династій і більше 38 тисяч ветеранів праці. 539 працівників Концерну перебували в зоні проведення АТО, 75 укроборонпромівців сьогодні служать на передовій. 262 робітників отримали посвідчення учасника бойових дій.

Серед новітніх розробок концерну, які було сьогодні презентовано, Багатоцільовий авіаційний комплекс “Горлиця” розробляється на ДП “Антонов” у кооперації з провідними підприємствами України. Це буде перший вітчизняний тактичний безпілотний комплекс, який, в тому числі, може нести засоби враження. Практична відстань його польоту становитиме більше 1000 км.

Багатоцільовий авіаційний комплекс "Горлиця"

Багатоцільовий авіаційний комплекс “Горлиця”

Безпілотний тактичний багатоцільовий транспортний засіб “Фантом” – це дистанційно керований мінібронетранспортер. Денний та нічний комплекси прицілювання дозволятимуть вести вогонь у будь-який час доби на відстані понад 1 км. Запас ходу становить до 20 км, керування здійснюється за захищеним радіоканалом або через волоконний кабель довжиною 5 км. “Фантом” здатен транспортувати боєкомплекти, евакуйовувати поранених з поля бою та виконувати бойові здавання.

дистанційно керований мінібронетранспортер "Фантом"

дистанційно керований мінібронетранспортер “Фантом”

Також було презентовано дослідний зразок нового бойового модуля “Вій“, встановлений на бронетранспортер “Дозор-Б”. Він призначений для ураження воїнів піхоти, транспортних засобів, наземних об’єктів та по повітряних цілях на висотах до 1000 м. Робота модуля здійснюється дистанційно на відстані до 50 м. Прицільно дальність до 2 км., темп стрільби – 3400 постр./хв.

Вищому керівництву держави показали й інші здобутки “Укроборонпрому”: новий 60-мм міномет за стандартами НАТО, авіаційні ракети Р-27, що виготовлені з вітчизняних комплектуючих, снайперську зброю та бронетанкову техніку.

Презентація новітнього озброєння Презентація новітнього озброєння

Читайте також:
Військовий прокурор назвав головну версію причини вибуху на випробувальній станції “Укроборонпрому”

Окупаційна “влада” Криму хоче виплатити заборгованість за зарплатою майном “Укроборонпрому”

“Укроборонпром” скаржиться на ігнорування фактів корупції в оборонній сфері

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна