“Укроборонпром” скаржиться на ігнорування  фактів корупції в оборонній сфері

 

Державний концерт “Укроборонпром” просить правоохоронні органи оперативніше реагувати  у частині роботи з антикорупційними зверненнями концерну. Про це сказано в повідомленні прес-служби концерну.

“Майже половина матеріалів про виявлені правопорушення, які “Укроборонпром” передає у військову прокуратуру, залишається без належного реагування з боку правоохоронних органів. У концерні стурбовані такою тенденцією й просять прокуратуру більш суворо ставитися до покарання причетних до фактів розкрадання державних коштів з оборонних підприємств”, – сказано в повідомленні.

Протягом 2015-2016 років “Укроборонпром” передав у військову прокуратуру 48 матеріалів за фактами корупції, виявленими під час внутрішніх перевірок.

Зокрема, 23 – про протиправні угоди з державними коштами, 25 – з виведення з держвласності майна підприємств-учасників концерну.

При цьому правоохоронні органи розглянули тільки 26 фактів (55%) і нікого не притягнули до кримінальної відповідальності.

Читайте також:
Конфісковані кошти Януковича підуть на озброєння армії, – Порошенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна