США поширили санкції на військове керівництво “ДНР”, будівників Керченського мосту і дочок “Газпрому”

 

Сполучені Штати розширили перелік фізичних осіб та компаній з Росії й окупованої частини України, які підпадають під дію обмежувальних заходів у зв’язку з агресією РФ проти України та анексією Криму. Про це йдеться у повідомленні міністерства фінансів США.

Під санкції потрапили зокрема “дочки” ПАТ “Газпром” – холдинг “Газпром-медіа”, “Газпром-капітал”, “Газпром-інвест” та ін.

Також санкційний список поповнили компанії “Мостотрест”, яка є субпідрядником будівництва моста через Керченську протоку, та “СГМ-мост” — генеральний підрядник, замовник будівництва — ФКУ “Упрдор “Тамань”, проектувальник — компанія “Гипростроймост”.

Крім того, санкції США тепер поширюються на центри судноремонту “Звездочка” в Сєвєродвінську і Севастополі, суднобудівне підприємство “Море” (Феодосія) та ін.

Серед фізичних осіб, на яких Вашингтон поширив дію санкцій, тепер є заступник командувача 1-го армійського корпусу Едуард Басурін, “міністр оборони ДНР” Володимир Кононов, “міністр зв’язку ДНР” Віктор Яценко, “міністр фінансів” Євген Мануйлов, заступник голови ради міністрів окупаційної влади Криму Дмитро Полонський, низка кримських окупаційних міністрів, зокрема Світлана Бородуліна (паливо й енергетика), Анна Анюхіна (майнові й земельні відносини) та інші.

Читайте також:
Кабмін розширив санкційні списки проти РФ

Меджліс вимагає посилити санкції проти Росії через Умерова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.