Суд допитує постраждалих у справі “Торнадо”, одна з жінок розповіла про зґвалтування

 

Оболонський районний суд міста Києва продовжує розгляд справи стосовно 12 екс-співробітників роти спецпризначення “Торнадо“, яких звинувачують у скоєнні злочинів в АТО. Про це повідомила прес-секретар Оболонського районного суду міста Києва Інна Свинаренко, інформує “Укрінформ“.

“Суд продовжує розгляд справи щодо екс-співробітників роти “Торнадо”. Наразі в судовому засіданні відбувається допит потерпілих”, – сказала вона.

За словами Свинаренко, в судовому засіданні присутні прокурори, адвокати та всі 12 підозрюваних. Суд допитує двох потерпілих у справі.

Свинаренко повідомила, що після стадії допиту потерпілих суд має розглянути клопотання сторін щодо допиту свідків.

Як повідомив адвокат “торнадівців” Володимир Якімов, в судовій залі допитуються останні потерпілі. Він зазначив, що одна з потерпілих засвідчила, що “торнадівці” здійснювали на неї моральний тиск.

“На сьогодні, один (потерпілий – ред.) взагалі відмовився від претензій. Зараз обвинувачення сиплеться повністю. Зараз завершується допит потерпілих”, – розповів він.

Як повідомляє “5 канал“, одна з постраждалих жінок розповіла, зокрема, про зґвалтування.

“Вона сама була там, півтора місяці жила, і, нібито, її там змушували торкатися руками різних частин тіла. Уявляєте, вона півтора місяці жила, потім сама пішла і написала заяву на сьогодні, тобто через два місяці, коли до неї приїхав слідчий та наказав написати заяву”, – стверджує адвокат Володимир Якимов.

“Сьогодні ми цілий день допитували одну з потерпілих, залишились ще дві. Через неї судове засідання було закритим. Більше немає підстав, аби суд проходив у закритому режимі, оскільки сьогодні її допитали. Покази, які вона надає, абсолютно суперечні”, – повідомляє він.

Натомість, прокурор відділу головної військової прокуратури ГПУ Руслан Кравченко каже: “Дає покази одна потерпіла. Під час надання показів вона повністю підтвердила факт скоєння деякими працівниками роти “Торнадо” злочину – задоволення статевої пристрасті неприродним шляхом”.

Він додає: “Можна зробити висновок, чому сторона захисту зривала судові засідання. Тому що вона (потерпіла) підтвердила всі свої покази”.

Він підкреслив, що сьогодні подаватимуться клопотання і будуть заявлятися свідки сторони захисту та обвинувачення.

Крім того, військовий прокурор Руслан Кравченко повідомив, що під час засідання у вівторок суд також допитав постраждалу, яка підтвердила, що проти неї було скоєно злочин, а саме задоволення статевої пристрасті неприродним шляхом, інформують “Українські новини“.

Також повідомляється, що до суду з’явився обвинувачений Юрій Шевченко, якому раніше змінили запобіжний захід на домашній арешт.

Нагадаємо, бійці розформованої через численні випадки порушень закону роти МВС “Торнадо” перебувають у СІЗО з осені 2015 року.
Під час судового засідання 2 серпня ц.р. прибічники підсудних “торнадівців” атакували будівлю суду, намагаючись прорватися на закритий процес. Розгляд було перенесено зокрема через поведінку “торнадівців”.

Читайте також:
Один з обвинувачених “торнадівців” визнав свою провину

Суд у справі бійців “Торнадо” перенесено, вони знову обливали прокурорів сечею. ВІДЕО

Тука: Декілька слів про “Торнадо”

аа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна