Екс-мера Дніпра Крупського взяли під домашній арешт

 

У Дніпрі взяли під домашній арешт колишнього першого заступника мера, який підозрюється у завданні збитків державі на суму близько 30 млн. грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.

“Апеляційним судом Дніпропетровської області першому заступнику голови Дніпропетровської міської ради (працював на посаді з 2000-го по 2013-й та з 2014-го по 2015 роки) обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту”, – йдеться у повідомленні.

Як відомо, в 2000-2013 та 2014-2015 рр. посаду першого заступника міського голови Дніпра обіймав Анатолій Крупський.

Посадовця підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення за ч.2 ст.364 КК України (“зловживання службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для інших юридичних осіб, всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки”).

Слідством встановлено, що заступник мера, використовуючи своє службове становище та діючи в інтересах юридичних осіб, умисно не організував та не проконтролював укладення договорів із оформлення пайової участі забудовників у створенні інженерно-транспортної інфраструктури міста, через що 53 підприємства не сплатили до державного бюджету пайові внески на суму понад 18,3 млн. грн.

Окрім цього, підкреслюють у прокуратурі, заступник міського голови, достовірно знаючи про рішення Дніпропетровської місцевої ради та господарського суду Дніпропетровської області про передачу на баланс одного з комунальних підприємств об’єктів нерухомого майна, не забезпечив їх виконання, внаслідок чого 230 об’єктів нерухомої комунальної власності лишилися на балансі житло-комунальних підприємств, які у подальшому було визнано банкрутами, а об’єкти нерухомості через процедуру ліквідації перейшли у власність приватних юридичних осіб.

Також посадовець підписав та видав рішення виконавчого комітету Дніпропетровської міської ради про передачу нежитлового приміщення з балансу діючого комунального підприємства на баланс іншого, яке на той час не здійснювало господарської діяльності та відносно якого у 2012 році було розпочато процедуру банкрутства.

“У подальшому це стало підставою для вибуття вказаного приміщення з комунальної власності шляхом відчуження через процедуру ліквідації підприємства, що спричинило державі збитки на суму майже 3,5 млн. грн.”, – зазначили у прокуратурі.

Підозра посадовцю у вчиненні зазначених правопорушень була вручена 9 серпня. Наразі досудове розслідування продовжується.

Читайте також:
Екс-директора автодору з Дніпра арештували із заставою на суму розтрати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна