Порошенко підтвердив: 15 серпня почнеться електронне декларування для всіх держслужбовців

 

15 серпня стартує електронне декларування активів усіх держслужбовців без винятку. Про це заявив президент Петро Порошенко на тлі припущень про те, що 15 серпня НАЗК планує розпочати процедуру декларування не всіх осіб, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, а лише їх окремих категорій.

“Іншої дати я не розглядаю і навіть чути не хочу про перенесення! І прошу не вірити чуткам та домислам”, – зазначено з цього приводу у “Фейсбуці” Петра Порошенка.

“Ще раз наголошую: всі мають вигорнути свої кишені перед суспільством.
Така є моя тверда політична воля як президента України, і вона цілком і повністю відповідає волі народу. І хай її почують всі ті, від кого залежить вчасний старт електронного декларування.

Я особисто чимало сил доклав, щоб воно стало реальністю, і нікому не дозволю давати задній хід!” – сказано в заяві глави держави.

Як відомо, 10 червня ц.р. Національне агентство з питань запобігання корупції визначило дати запуску системи електронного декларування активів: 15 серпня – для вищих посадових осіб, 1 січня 2017 року – для решти службовців.

15 червня акти, що потрібні для роботи системи декларування, були передані до Мін’юсту для їх державної реєстрації. Державна реєстрація в Мінюсті та офіційне оприлюднення Мін’юстом актів НАЗК є умовою для набрання ними чинності.
Для запуску системи потрібно отримати підтвердження відповідності захисту інформації в системі від спеціального державного органу – Держспецзв’язку.

Як повідомляла в середині липня громадська організація “Реанімаційний пакет реформ”, НАЗК планує внести зміни у своє рішення від 10 червня та змінити дати запуску системи електронного декларування службовців.
За даними РПР, 15 серпня нібито планується розпочати декларування не всіх осіб, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, а лише їх окремих категорій. Серед них – народні депутати, депутати місцевих рад, судді, прокурори, інші службовці нижчого рівня.

Читайте також:
Аврал у НАЗК: шістьом партіям перепало 390 млн. грн. з бюджету. Звіти здали 128 партій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна