Аврал у НАЗК: шістьом партіям перепало 390 млн. грн. з бюджету. Звіти здали 128 партій

 

128 політичних партій подали звіти про доходи й видатки за перший квартал. Про це повідомила голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак ввечері 27 липня на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Сьогодні у нас в НАЗК просто аврал! Політичні партії масово йдуть здавати свої фінансові звіти… Наприклад, тільки ВО “Батьківщина” принесли звітність у кількох великих коробках! Станом на 29.07 аж 128 політичних партій здали вже свої фінансові звіти!” – написала Корчак.

За її словами, всі шість парламентських партій, які претендують на державне фінансування, теж встигли подати звітність.

“Відтепер вони зможуть розподілити на свої потреби державне фінансування у розмірі 390 мільйонів гривень!” – зазначила посадовиця.

Голова НАЗК додала, що на 10% більше грошей перепаде партії “Об’єднання “Самопоміч”, яка партія повністю витримала “гендерну квоту” і має у своєму складі понад третину жінок.

Як відомо, згідно зі змінами до закону про політичні партії, обов’язок щодо подання звітів набув чинності з 1 січня цього року.
Із 1 липня в політичних партій, які пройшли 5% бар’єр, виникло право на державне фінансування.

Політичні партії мають подати звіти про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за І квартал 2016 року до 29 липня включно.
Наступний звіт за за II квартал 2016 року подається до 9 серпня 2016 року включно, за III квартал 2016 року – до 09.11.2016 включно, за IV квартал 2016 року – до 09.02.2017 включно, повідомила прес-служба НАЗК.

Агенція затвердила форми для фінансових звітів та заявок на підтримку політичних партій. Станом на 27 липня звіти подали лише 10 партій.

Як засвідчує реєстр політичних партій України, станом на липень 2016 року в Україні 349 партій.

Читайте також:
Жодна партія в Україні не має рейтинг більше 10%, – соціологія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна