У Києві судитимуть голову профспілки, який вимагав $100 тис. за припинення акції протесту

 

Київська місцева прокуратура завершила досудове розслідування та направила до суду обвинувальний акт щодо голови Профспілки працівників галузі земельних відносин України за підозрою у вимаганні та одержання хабара.

Досудовим слідством встановлено, що голова профспілки вимагав від представників Держгеокадастру гроші в сумі 100 тисяч доларів США за припинення безстрокової акції протесту під держустановою.

Чоловік був затриманий в одному зі столичних торгівельних центрів під час одержання частини обумовленої суми у розмірі 150 тис. грн.

В ході слідства правопорушнику повідомлено підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 КК України (“вимагання”) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років, зазначає прес-центр Генпрокуратури.

Наразі обвинувальний акт передано до Солом’янського районного суду м. Києва для розгляду по суті.

Як відомо, під Держгеокадастром у березні 2016 року відбувалася протестна акція працівників ДП “Київський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою”, Профспілки працівників галузі земельних відносин України та учасників АТО “проти свавілля керівництва Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру”. Під головним земельним відомством палали шини, протестувальники розгорнули наметове містечко, пообіцявши стояти, допоки влада їх не почує. Протестували проти призначення 8 лютого директором закладу Світлани Сілюкової. Вона понад місяць не могла потрапити на робоче місце.

Читайте також:
“Азов” із профспілками пікетує Кабмін проти “тарифного геноциду” і закриття шахт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна