Малайзія сподівається, що розслідування трагедії MH-17 закінчиться до кінця року

 

Прем’єр-міністр Малайзії Наджиб Разак сподівається, що розслідування трагедії лайнера MH-17 “Малайзійських авіаліній”, збитого на Донбасі в липні 2014 року, завершиться до кінця року. Про це він заявив в ході прес-конференції Петром Порошенком у місті Путраджа в ході офіційного візиту українського лідера до Малайзії.

“Що стосується падіння МН17, ми рішуче прагнемо зробити все, що в наших силах заради сімей, які втратили рідних під час катастрофи. Ми рішуче прагнемо визначити істину і забезпечити справедливий суд, притягнення винних до відповідальності. Зараз ми розглядаємо звіти і сподіваємося, що слідство завершиться до кінця цього року. П’ять країн, які беруть у цьому участь зустрінуться в цьому році та узгодять план дій”, – заявив Наджиб Тун Разак в ефірі каналу “112”.

Президент України Петро Порошенко своєю чергою зазначив, що позиції двох країн у цьому питанні збігаються.

“Таким чином ми можемо віддати належне сім’ям загиблих. Хочу скористатися нагодою, щоб висловити співчуття сім’ям постраждалих в цьому жахливому теракті проти цивільного літака”, – заявив Порошенко.

“Я радий знати що українська позиція щодо питань глобального порядку денного знаходять розуміння у наших малайзійських партнерів. Дуже символічно, що ми зустрічаємося саме тоді, коли Малайзія скоро стане головою в Раді безпеки ООН, і таким чином хочу привітати пана прем’єра. Ми скоординували позиції наших країн як непостійних членів Ради безпеки ООН і я можу підтвердити ефективність співпраці”,- зазначив президент України.

Як відомо, 17 липня була друга річниця катастрофи рейсу МН17.
Літак “Боїнг-777” компанії Malaysian Airlines, що здійснював рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, 17 липня 2014 року був збитий над територією Донецької області. На борту перебували 298 осіб, всі вони загинули. Різні незалежні розслідувачі довели, що причиною катастрофи став постріл бойовиків “ДНР” із зенітно-ракетного комплексу “Бук” збройних сил Росії.

Читайте також:
За що отримав Георгіївський хрест російський офіцер із підрозділу,
який, імовірно, збив Боїнг MH17

Як відомо, президент України почав офіційний візит до Малайзії 3 серпня. Після Малайзії Порошенко відвідає 5-7 серпня Індонезію.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна