Затриманій на хабарі начальниці відділу МінАПК “світить” від 8 до 12 років

 

Детективи НАБУ спільно з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та співробітниками СБУ у вівторок, 2 серпня, затримали начальника відділу Департаменту з управління державною власністю Міністерства аграрної політики та продовольства України при отриманні хабара у розмірі 150 тисяч доларів США.

Чиновниця вимагала від підприємця неправомірну вигоду за сприяння в погодженні ліквідаційної маси державного сільськогосподарського підприємства і придбанні майна на балансі вказаного підприємства.
Майновий комплекс дeржактиву, який перебуває в процесі ліквідації за борги, знаходиться поблизу міста Харкова, повідомляє прес-служба НАБУ.

У ході проведення обшуку в автомобілі чиновниці вилучено грошові кошти, одержані в результаті вчинення злочину.

На даний час підозрювана перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Готується повідомлення про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (“одержання хабара”).

У разі визнання вини чиновниці судом їй загрожує позбавлення волі строком від 8 до 12 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років, зазначають в НАБУ.

Досудове розслідування триває.

Читайте також:
НАБУ й СБУ взяли на хабарі заступника прокурора Тернопільщини. “Світить” до 12 років

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна