В Авдіївці знову стався  запеклий бій з окупантами, на Луганщині загострення

 

За минулу добу, 27 липня, бойовики 44 рази обстріляли позиції сил АТО. Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу антитерористичної операції.

Як повідомляє прес-центру штабу антитерористичної операції, на Донецькому напрямку зафіксовано 16 випадків відкриття вогню, на Маріупольському – 10, на Луганському – 18.

Загальна кількість обстрілів порівняно з кількома попередніми днями дещо скоротилася на напрямках Донецької області (можливо, у зв’язку з проведенням переговорів тристоронньої контактної групи в Мінську), але суттєво зросла на Луганщині.

На Донецькому напрямку зафіксовано 16 випадків відкриття вогню. Із заборонених Мінськими угодами 120-мм мінометів, а також мінометів калібру 82 мм, гранатометів, великокаліберних кулеметів і з стрілецької зброї противник бив по захисниках Авдіївки.

Крім цього, вчора близько 11.30 в цьому населеному пункті наша розвідувальна група вступила у вогневий контакт з ворожими диверсантами. Бойове зіткнення тривало майже годину. В результаті професійних дій українських бійців ДРГ відступила.

Також біля Зайцевого та Новоселівки Другої бойовики застосували гранатомети, у Новогородському – БМП, а в Луганському стріляли з гранатометів, великокаліберних кулеметів та снайперських гвинтівок.

На Маріупольському напрямку окупанти 10 разів порушували режим припинення вогню. Зокрема, із 82-мм мінометів обстріляні наші опорні пункти у Старогнатівці. Також, гранатомети та великокаліберні кулемети ворог задіяв у Водяному, біля Мар’їнки застосував танк, а в Широкиному – стрілецьку зброю.

На Луганщині ворог 18 разів як прицільно, так і хаотично обстрілював українських армійців з 82-мм мінометів під Новозванівкою, Новоолександрівкою, Богуславським, Кримським та селищем Велика Кошарна. Також гранатомети супротивник використав у Попасній та Лопаскиному.

Читайте також:
З опівночі ворог відкривав вогонь на всіх напрямках в зоні АТО

“Громадське” таки оприлюднило скандальний сюжет про бої в Авдіївці. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.