Штаб АТО повідомив про три бойові зіткнення з ворожими ДРГ

 

Протягом минулої доби, 25 липня, на лінії розмежування на Донбасі знову були активними диверсійно-розвідувальні групи бойовиків. Прес-центр штабу АТО повідомляє про три атаки ДРГ противника на позиції ЗСУ, що означає безпосередні бойові зіткнення.

Два напади ДРГ зафіксовано в Мар’їнці (Маріупольський напрямок).

“О 19:07 близько 30 окупантів під прикриттям прицільного вогню підійшли на коротку відстань до позицій наших військ. У відповідь українські захисники застосували гранатомети і стрілецьку зброю. Зазнавши втрат, ворог відступив. Згодом, о 19:20, ще одна спроба російських окупаційних військ підступно атакувати укріплення сил АТО під Мар’їнкою також закінчилась для них поразкою”, – ідеться у зведенні.

Ще одна атака проросійських диверсантів відбулася близько 17:10 в Авдіївці, Донецький напрямок. “ДРГ противника кількістю до 8 чоловік намагалася штурмувати наш спостережний пост. Наші бійці вступили у вогневий контакт з диверсантами та, завдавши їм втрат, змусили відступити”, – повідомляє штаб АТО.

Загалом за минулу добу російські окупаційні війська 61 раз відкривали вогонь по підрозділах сил АТО. Зокрема, 29 обстрілів зафіксовано на Маріупольському, 27 – на Донецькому та 5 – на Луганському напрямках.

Під Талаківкою на Маріупольському напрямку ворог застосував 122-мм артилерію та 120-мм міномети. Крім цього, використовував 120 мм-міномети поблизу Водяного і Красногорівки. Також на Приазов’ї противник вів вогонь із 82-мм мінометів, БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів.

На Донецькому напрямку в Авдіївці ворог бив по українських захисниках із 122-мм самохідних артустановок, 120- та 82-мм мінометів, гранатометів та стрілецької зброї. Крім цього, 120-мм міномети ворог застосував під Троїцьким, 82-мм міномети – в Опитному та Невельському, а гранатомети – в Новгородському та Луганському.

На Луганщині противник вів вогонь з різних видів зброї по наших укріпленнях у Новотошківському, Золотому, Новозванівці, Новоолександрівці та Лопаскиному.

Нагадаємо, 24 липня в АТО загинули три українські бійці.

Читайте також:
“Коли більшість пішла їсти”.
Волонтер розповів, чому на “промці” загинули двоє бійців ЗСУ, а третього роззброїли сепари

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна