Бориспіль став першим містом, яке не впустило хресну ходу УПЦ МП

Міська рада Борисполя голосує проти ходи УПЦ МП. Фото з ФБ

Міська рада Борисполя голосує проти ходи УПЦ МП. Фото з ФБ

Бориспільська міська рада Київської області на позачерговому засіданні у п’ятницю, 22 липня, заборонила хресну ходу УПЦ Московського патріархату через Бориспіль.
Про це повідомляється на сторінці виконкому ради у “Фейсбуці”.

Зазначено, що в засіданні взяли участь як прихильники, так і противники того, аби хресна хода йшла через місто, зокрема духовенство УПЦ МП, а також учасники АТО, волонтери та громада Борисполя. “Засідання було не простим та емоційним”, – йдеться у заяві.

Рішення про заборону ухвалено “з метою уникнення провокацій міжконфесійних конфліктів, масових заворушень, недопущення транспортного колапсу, враховуючи пропозицію постійної комісії міської ради з питань освіти, культури, сім’ї, молоді, спорту, у справах релігії, соціального захисту населення та охорони здоров’я, відповідно до ст. 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»”.

Також депутати зобов’язали правоохоронців міста забезпечити громадський порядок та безпеку жителів міста.

Як відомо, всеукраїнська хресна хода, організована УПЦ МП з нагоди Дня хрещення України-Русі, почалася 3 липня з Почаївської лаври (Тернопільська обл.) на заході та Святогірської (Донецька обл.) – на сході.

Через Бориспіль мала пройти “східна” колона – з Донецької області.

маршрут хресної ходи зі сходу без заходу в Бориспіль

маршрут хресної ходи зі сходу без заходу в Бориспіль

27 липня дві колони мають намір зустрітися в столиці на Володимирській гірці і разом пройти до Києво-Печерської лаври, де заплановано урочисте богослужіння.
28 липня на площі перед Успенським собором буде здійснена урочиста Божественна Літургія.

У Житомирі хресну ходу УПЦ МП не пустили в центр міста та не дозволили прибічникам Московського патріархату пройти повз територію 95-ї бригади, загиблих воїнів якої відмовляється відспівувати МП.




Українські силовики нахивають хресний хід МП одним із важелів “розхитування” ситуації в Україні. Зокрема, генпрокурор Юрій Луценко висловився за пропуск на масові заходи в центрі Києва через рамки металошукачів.

Читайте також:
Молитва за мир чи провокація російських спецслужб:
думки про Всеукраїнський хресний хід УПЦ МП

Розвідка попереджає про ФСБшні провокації навколо хресної ходи УПЦ ПМ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна