З Донецька в РФ поїхав черговий КамАЗ із трупами російських військових, їм на зміну прибуло нове підкріплення

 

За минулу добу, 15 липня, в зоні проведення антитерористичної операції поранено 6 українських військових, загиблих немає. Про це повідомив на брифінгу речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

Окрім того, один військовослужбовець, який отримав важке поранення 13 липня під Кримськи м унаслідок підриву на вибуховому пристрої, помер у госпіталі.

За інформацією розвідки, передові позиції так званого “9-го полку” російсько-терористичних військ, що займає позиції на Маріупольському напрямку, було посилено снайперськими групами, внаслідок чого українські війська неодноразово потрапляли вчора під снайперський вогонь.
Там же розгорнуто сучасний російський мобільний комплекс радіоконтролю “Свет-КУ”.

У Мар’їнці один з українських бійців потрапив  у полон.

“Учора вдень у Мар’їнці на прохання місцевих мешканців група українських військовослужбовців вирушила на патрулювання з метою виявлення вибухонебезпечних предметів на дорозі, де ходять цивільні.
Під час патрулювання наша група потрапила в засідку, внаслідок чого один військовослужбовець потрапив у полон. Українська влада та військове командування докладатимуть зусиль для його звільнення”, – зазначив полковник Лисенко.

Читайте також:
Геращенко після Мінська: У полоні ОРДЛО – 108 українців.
Сепаратисти знову відмовилися від обміну

За інформацією розвідки, у противника за минулу добу загинуло 4 бойовики та 5 отримали поранення.

“Це бойовики зі складу так званих «11-го полку» (Макіївка), «3-ї бригади» (Горлівка), «6-го полку» (Стаханов), «2-ї бригади» (Луганськ) російсько-окупаційних військ”, – зазначив речник АП з питань АТО.

Головне управління розвідки Міністерства оборони також повідомляє, що в ніч із 14 на 15 липня загинуло 10 та поранено 13 окупантів.

“Тіла загиблих російських військових 15 липня вивезено з моргу Донецької обласної лікарні ім. Калініна до Росії на двох спеціально обладнаних автомобілях «КамАЗ»”, – інформують розвідники.

За їхніми даними, у Донецьку відбулася ротація розвідувальних підрозділів противника зі складу 331-го парашутно-десантного полку (Кострома) та 98-ї повітряно-десантної дивізії (Іваново) Повітряно-десантних військ ЗС РФ.

Також із Донецька у північному напрямку виїхав російський комплекс радіолокаційної розвідки “Зоопарк-1”.

Розвідка також оприлюднила персональні дані деяких командирів та навідників гарматних розрахунків так званої “1-ї гаубичної самохідної артилерійської батареї 5-ї бригади” російсько-окупаційних військ, які “виконують злочинні накази російського окупаційного командування та ведуть безпосередній обстріл сил АТО і мирних мешканців”:

Бессмертний Роман Борисович (25.10.1971 р.н.), Зінченко Сергій Олександрович (04.03.1975 р.н.), Ковальов Сергій Миколайович (03.11.1985 р.н.), Шпудейко Олександр Сергійович (04.07.1989 р.н.), Нікітін Олександр Олександрович (24.06.1994 р.н.).

“Це воєнні злочинці, які обстрілюють житлові квартали з важкого озброєння”, – наголосив полковник Лисенко.

Як писала Новинарня, 15 липня українські війська відбили напади двох ДРГ на Маріупольському напрямку.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна