На Маріупольському напрямку українські війська відбили напади двох ДРГ

 

Упродовж минулої доби, 15 липня, незаконні збройні формування на Донбасі 65 разів обстрілювали підрозділи Збройних сил України в зоні антитерористичної операції.

Прес-центру штабу АТО повідомляє, що на Донецькому напрямку зафіксовано 38 випадків ведення вогню.
По опорних пунктах біля Невельського окупанти застосували 122-мм артилерію. Напруженою залишається ситуація в районі Авдіївки, де противник задіяв 120 та 82-мм міномети, гранатомети та стрілецьку зброю. У районі Зайцевого, Опитного, шахти “Бутівка” та Пісків ворог вів вогонь з мінометів калібру 82 мм.

На Маріупольському напрямку ворог 20 разів відкривав вогонь по укріпленнях ЗСУ.
“Близько 23:00 години до нашого опорного пункту поруч Богданівки підійшла ДРГ (диверсійно-розвідувальна група ) противника в кількості 10 осіб. З відстані 250 метрів окупанти відкрили вогонь зі стрілецької зброї. У відповідь українські захисники застосували гранатомети та стрілецьку зброю і змусили противника відійти. Ще одна ворожа ДРГ спробувала атакувати опорний пункт сил АТО у Мар’їнці, але, отримавши гідну відсіч, відступила”, – повідомили у штабі.

Із мінометів калібру 120 і 82 мм російські окупанти били по Красногорівці, а з гранатометів і великокаліберних кулеметів – по Широкиному та Гнутовому.

На Луганщині зафіксовано 7 обстрілів наших позицій.
Під Новозванівкою та Новоолександрівкою вівся мінометний вогонь, а Станиця Луганська була обстріляна з гранатометів та стрілецької зброї.

Нагадаємо, вчора сепаратистські ЗМІ повідомили, що ватажок “ДНР” Олександр Захарченко потрапив під обстріл української артилерії під Авдіївкою.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна