У новій безпековій стратегії ФРН згадали напругу з Росією й посилили можливості бундесверу

 

Уряд Німеччини сьогодні, 13 липня, схвалив нову “Білу книгу”, в якій сформульована нова стратегія ФРН у сфері безпеки і оборони. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Цей документ, розроблений під егідою міністерства оборони, має принципово важливе значення для майбутньої ролі бундесверу.

Нова “Біла книга” враховує зміни у сфері безпеки, що відбулися з 2006 року, коли була прийнята перша редакція цього документа. У актуальної версії, зокрема, згадано про напружені відносини з Росією внаслідок конфлікту навколо України.

У новій редакції “Білої книги” Німеччина висловлює готовність взяти на себе більш активну роль на глобальному рівні, а також стати одним з лідерів на світовій арені.

Нова редакція “Білої книги” передбачає ширші можливості для використання бундесверу всередині Німеччини, які не потребують внесення змін до конституції. У документі, зокрема, зазначається, що уряд вважає конституційним використання бундесверу в разі серйозної терористичної загрози.

Служба в лавах бундесверу надалі буде відкрита для громадян інших країн ЄС, а не тільки для громадян Німеччини.

Союз військовослужбовців бундесверу – найбільша організація, що представляє інтереси солдатів – однак, виступає проти цього.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через “історію дівчинки Лізи” уряд Німеччини посилює боротьбу з російською пропагандою.

Читайте також:
Мудрий Горбулін: Гібридна війна лише починається

Німеччина не хоче ставити Росію “на коліна”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна