Росія надалі буде не партнером, а противником Німеччини, – ЗМІ

 

Уряд ФРН оновлює стратегію безпеки країни, в якій, поруч із терористами, міграційною кризою та хакерами, противником Німеччини визнано Росію.
Про це пише німецьке видання Die Welt.

Попередній варіант стратегії безпеки країни, так званої Білої книги, був затверджений урядом у 2006 році.
У новій редакції Білої книги Росія вже не буде партнером Німеччини, а її суперником. Зазначається, що анексією Криму та агресією на сході України, готовністю насильницьким шляхом забезпечити власні інтереси Росія поставила під питання світовий порядок, що встановився після завершення “холодної війни”, і це мало далекосяжні наслідки для безпеки Німеччини.

Особливу занепокоєність викликає те, що Росія використовує гібридні інструменти боротьби для розмивання межі між війною та миром і підриву інших держав.

Над новою редакцією Білої книги наразі працюють фахівці міністерства оборони Німеччини, і ця робота наближається до завершення. Найближчим часом Біла книга буде передана на затвердження уряду, пише “Ді Вельт”.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через “історію дівчинки Лізи” уряд Німеччини посилює боротьбу з російською пропагандою.

Читайте також:
Мудрий Горбулін: Гібридна війна лише починається

Німеччина не хоче ставити Росію “на коліна”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна