У штабі АТО підтвердили дані про трьох загиблих за добу; ще 16 бійців поранені

 

У зоні антитерористичної операції минулої доби, 9 липня, загинули троє українських військовослужбовців, ще 16 бійців отримали поранення. Про це на брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

“Упродовж минулої доби внаслідок бойових дій троє українських військовослужбовців загинули, 16 отримали поранення внаслідок боїв на Донецькому напрямку, вісім із них отримали контузію під час артилерійського обстрілу позицій біля Луганського”, – уточнив полковник Лисенко.

Як повідомляла “Новинарня” вчора, троє воїнів мотопіхотного батальйону ЗСУ загинули 9 липня близько 4-ї години ранку в районі села Троїцьке, коли український опорний пункт був підданий масованому обстрілу артилерією ворога. Під прикриттям цього обстрілу противник зробив спробу зблизитися з нашими позиціями й атакувати.

Речник АП Андрій Лисенко повідомив на брифінгу, що минулої доби загинули двоє бойовиків, ще п’ятьох було поранено.
За його словами, “це лише перевірені дані, насправді втрати з боку супротивника можуть бути більші”.

Загалом, за даними штабу АТО, 9 липня бойовики 51 раз обстріляли позиції ЗС України. Зокрема, 24 обстріли зафіксовано на Донецькому, 22 – на Маріупольському, 5 – на Луганському напрямках.

На донецькому напрямку бойовики під Травневим та Луганським застосували 122-мм артилерію. Крім того, вони використовували 120-мм міномети поблизу населених пунктів Новоселівка-2, Авдіївка, Дача і Луганське. З гранатометів і стрілецької зброї терористи стріляли по Новгородському, Зайцевому та Авдіївці.

Полковник Лисенко на брифінгу підкреслив, що “географія обстрілів” бойовиків розширилася до села Травневе Бахмутського району, яке знаходиться на іншому боці Світлодарського водосховища.

На Маріупольському напрямку, згідно зі звітом штабу, неспокійно було біля Широкиного, де окупанти били по українських захисниках із 120-мм мінометів, гранатометів та стрілецької зброї. Також міномети калібру 120 мм супротивник задіяв по Чермалику, а Красногорівку обстріляв із 82-мм мінометів та бронетехніки.
Під Мар’їнкою, Талаківкою та Новотроїцьким активізувалися ворожі снайпери.

На Луганщині противник вів вогонь з гранатометів по наших укріпленнях у Станиці Луганській та Новоолекандрівці, а під Новозванівкою — з великокаліберних кулеметів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна