В АТО за минулу добу загинув один український військовий. Бутусов повідомляє про ще трьох

 

У результаті бойових дій на сході України за минулу добу, 8 липня, один український військовий загинув, 6 отримали поранення. Про це повідомив на брифінгу речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

З протилежного боку, за його словами, втрати більші: знищено 6 і поранено 7 окупантів.

Нагадаємо, загалом протягом доби бойовики 72 рази обстріляли позиції Збройних сил України. Як повідомляють у прес-центрі штабу АТО, ворог активізувався по всій лінії розмежування: по 33 обстріли зафіксовано на Донецькому та Маріупольському напрямках, 6 – на Луганщині.

Тим часом журналіст Юрій Бутусов у “Фейсбуці” повідомляє, що сьогодні (9 липня) вночі український опорний пункт у районі села Троїцьке був підданий масованому обстрілу артилерії, під прикриттям якого противник зробив спробу зблизитися з нашими позиціями і атакувати.

Атаку вдалося відбити, але троє воїнів нашого мотопіхотного батальйону загинули смертю хоробрих, ще троє отримали важкі поранення, семеро – легкі.

“На цей опорний пункт варто було б привезти спостерігачів ОБСЄ, і дипломатів тих країн ЄС, де з’являються розмови про зняття санкцій з РФ. Це не поодинокий випадок – обстріли ведуться постійно. Російські війська не збираються припиняти вогонь“, – наголошує Бутусов.

Як уточнив Андрій Лисенко, згаданий Бутусовим обстріл відбувся близько 4-ї години ранку, але інформацію про кількість жертв у штабі АТО наразі підтвердити чи спростувати не можуть.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна