Нацполіція відбілює полк “Дніпро”, який привіз зброю з АТО

 

Національна поліція України стала на захист полку патрульної служби поліції особливого призначення (ППСПОП) “Дніпро-1”, в якому Генпрокуратура виявила велику кількість незаконної зброї, нібито вкраденої із зони АТО.

“Зброя у підрозділах поліції, які несуть службу в зоні АТО, обліковується в процесі її надходження відповідно до вимог законодавства. Джерела походження цієї зброї можуть бути різними, зокрема: вилучення її в якості трофейної у членів незаконних збройних формувань, які перебувають в ОРДЛО”, – сказано у повідомленні прес-служби Міністерства внутрішніх справ (при тому, що полк належить до Нацполіції).

У МВС зазначили, що трофейна зброя та боєприпаси можуть перебувати в розташуванні підрозділів Нацполіції, задіяних у зоні проведення АТО.

“У процесі оформлення, який потребує певного часу, вона (зброя) зберігається під охороною у спеціально обладнаних приміщеннях”, – повідомили у відомстві, запевнивши, що ГПУ отримає документи про оформлення зброї полку “Дніпро-1” та взяття її на облік.

Раніше повідомлялося, що Генпрокуратура вважає: велика кількість зброї, яку правоохоронці вилучили у місці дислокації полку НП “Дніпро-1” в Дніпропетровській області, була нібито призначена для переправлення до Києва.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна