В ГПУ заявляють, що зброю “Дніпра-1” було призначено для мафії. У полку кажуть, що це все фейк

 

У Генеральній прокуратурі підозрюють, що зброя “Дніпра-1” було призначено для перевезення до Києва і передачі кримінальним елементам. Про це в ході брифінгу заявив начальник департаменту розслідування економічних злочинів Генпрокуратури Володимир Гуцуляк, передає 112.ua.

“В ході операції встановлено, що у вказаному місці, всупереч нормативним документам, які чітко визначають і регламентують порядок зберігання боєприпасів та стрілецької зброї, а також інших засобів ураження, в тому числі і броньованої техніки противника, зберігається в непристосованих приміщеннях, зберігалася зброя і були обгрунтовані підозри вважати, що її значна частина або вся вона могли бути призначені для переміщення у бік міста Києва по Україні та містить обґрунтовані ризики її потрапляння в руки кримінальних елементів”, – заявив Гуцуляк.

У свою чергу в полиці “Дніпро-1” раніше сказали, що слідчі Генеральної прокуратури України за допомогою спецпідрозділу Служби безпеки України “Альфа” захопили офіційну зброярню та КПП полку “Дніпро-1”, ледь не спровокувавши збройне зіткнення. У самому полку “Дніпро-1” заявили, що вся зброя надана Головним управлінням Національної поліції України та офіційно перебуває на балансі полку.

Також у прес-службі “Дніпра-1” заявили, що фотографії нібито вилученої нелегальної зброї є фейковими. Знімки були зроблені незаконно безпосередньо в офіційній “оружейці” полку.

У поліції висловили намір звернутися до Генпрокуратури щодо кримінального провадження після закінчення слідчих дій.

Гуцуляк у відповідь на цю заяву нагадав: “Зброя – не картопля, і є відповідний нормативний перелік документів, згідно з якими вона зберігатися у спеціально пристосованих, призначених місцях із забезпеченою охороною, із забезпеченим урахуванням їх потрапляння в ці місця і вилучення, з урахуванням осіб, які мають доступ до неї. Цього всього у даному випадку не було, і це в свою чергу несе ризики абсолютно незаконного, неконтрольованого розповсюдження зброї на території держави”.

“Я думаю, що такі висловлювання з боку наших шановних захисників є передчасними, і вважаю необгрунтованими і некоректними”, – зазначив прокурор.

Гуцуляк також зазначив, що спецоперація триває, і метою Генпрокуратури є відшукання всієї зброї, що знаходиться в місці незаконно дислокації, а вже потім буде встановлено коло осіб, причетних до її зберігання та можливого розповсюдження.

“Цьому буде надана відповідна оцінка і люди будуть притягнуті до кримінальної відповідальності”, – пообіцяв прокурор.

Читайте також:
У полку поліції “Дніпро-1” виявили рекордну кількість вкраденої з АТО зброї

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна