Суд у Харкові взяв 67-річну екс-депутатку від КПУ під арешт на два місяці

 

Після двох днів юридичної тяганини Київський райсуд Харкова обрав запобіжний захід для колишньої народної депутатки від КПУ Алли Александровської – залишити її під вартою терміном на 60 днів.

“Екс-комуністку Аллу Александровську вирішили залишити під вартою строком на 60 днів, поки триватиме досудове розслідування. У її захисту є п’ять днів, щоб оскаржити це рішення в ппеляційному суді”, – повідомила з місця подій кореспондент каналу “112 Україна”.

Як відомо, 28 червня 67-річну Алла Александровська – секретар харківського обкому забороненої Комуністичної партії України – була затримана співробітниками Служби безпеки України.

За повідомленням СБУ, Александровська та її син Олександр за завданням ФСБ Росії займалися підкупом місцевих рад Харківщини задля ухвалення ними відозв щодо федералізації і створення особливого регіону “Слобожанщина”. За підписи під документом комуністи пропонували 9 тис. доларів, залишаючи відкат собі.

Александрівській оголошено про підозру за двома статтями – ст. 110 і ст. 369 Кримінального кодексу. Їй загрожує 10 років позбавлення волі.

Раніше 30 червня Київський райсуд Харкова своїм рішенням заарештував майно підозрюваної в сепаратизмі Александровської, вилучене співробітниками СБУ під час обшуку в її квартирі, – ноутбук, флеш-карти пам’яті, дві відеокамери, цифровий фотоапарат.Про це речник прокурора Харківської області Віта Дубовик розповіла кореспонденту “Укрінформу“.
Суд виніс таке рішення у рамках засідання з питання про обрання запобіжного заходу для екс-депутатки.

Як відомо, 29 червня Київський райсуд розглядав питання про запобіжний захід для Александровської до пізнього вечора з п’ятьма перервами. Це пов’язано з клопотаннями захисту про перенесення судового засідання, відвід секретаря суду, слідчого та судді, а також виділення для підозрюваної та її адвоката трьох годин на ознайомлення з уточненим клопотанням прокуратури про запобіжний захід.

Підозрювана не визнає провини і вважає кримінальну справу політичним переслідуванням.

Її син Олександр Александровський, який проходить у справі, перебуває в Росії і сьогодні був оголошений судом у розшук в тій самій справі про сепаратизм.

Лідерка харківських комуністів Алла Александровська була народним депутатом України від КПУ в 1998-2012 роках (III-VI скликання).

Читайте також:
На Харківщині затримали комуністку, яка працювала на ФСБ, зімітувавши рішення міськради про федералізацію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна