У “ДНР” начебто прийняли закон про націоналізацію майна України. З винятками для своїх

 

Так звана “народна рада ДНР” ухвалила “закон про націоналізацію”, який оголошує власністю “ДНР” все майно держави Україна на її території.

Як повідомляє російське інтернет-видання “Газета.Ru“, закон був прийнятий самопроголошеною “народною радою” в п’ятницю, 24 червня.

“Закон зачитала представник глави “ДНР” в народній раді Світлана Єгорова, і його тут же схвалили в першому і в другому читаннях”, – зазначає видання.

При цьому на сайті самої “народної ради ДНР” досі не повідомляється про прийняття такого “закону”, хоча згадано про інші рішення того дня – зокрема про свободу віросповідання й релігійні об’єднання, про “зміни до законів, що встановлюють вимоги до нормативно-правових актів “ДНР”, про податкові корективи, а також про нотаріат, який, за даними “Газета.Ru”, був проголосований після націоналізації.

“Закон оголошує власністю “ДНР” все майно держави Україна на її території аж до Донецької залізниці, а також всі підприємства, банки й організації, де держава Україна мала свою частку. Крім того, закон визначає порядок націоналізації технологічних комплексів, які мають стратегічне і оборонне значення для “ДНР”, – йдеться в матеріалі “Газети”.

Джерело “Газета.Ru” в “уряді ДНР” прокоментувало майбутній процес: “Перелік підприємств можна зрозуміти, вивчаючи указ про санкції. Всі, хто не пройшов реєстрацію в “республіці”, теж можуть потрапити під націоналізацію”.

Указ про санкції поширюється на той самий перелік людей, яким раніше був заборонений в’їзд в “ДНР”. Його починає донбаський олігарх Рінат Ахметов. До списку також потрапили 49 найбільш помітних в останні десятиліття бізнесменів і політичних гравців Донбасу.

“Тепер очевидно, що цей список складався, щоб охопити власників всіх технологічних ланцюжків Донбасу: металургійних, вугільних, хімічних, машинобудівних, харчових. Від господаря горлівського хімічного гіганта “Стирол” Миколи Янковського до власника заводів торгової марки “Олімп” горілчаного короля Павла Климця”, – пише видання.

Як стало відомо “Газета.Ru”, напередодні публікації зі списку нев’їзних виключили чотири прізвища: лідера українських комуністів Петра Симоненка, колишнього заступника генерального прокурора часів Януковича Рената Кузьміна, “вугільного генерала” Юхима Звягільського і колишнього главу донбаської податкової адміністрації Олександра Папаїку.

Зазначається, що це був останній день весняної сесії “народної ради” І скликання. Крім іншого, 24 червня “прийняли присягу 13 нових депутатів” “НР ДНР”.

Їх не обирали, а висунули кандидатами “від фракцій “Донецька Республіка” і “Вільний Донбас”, які діють у складі “народної ради” та є єдиними легальними громадськими об’єднаннями в “ДНР”.

“Тепер у роботі парламенту ДНР бере участь група колишніх бійців особистої охорони Захарченка”, – так прокоментувала поповнення “НР” “Газета.ру”.

Читайте також:
Завдяки хакерам стало відомо, скільки й куди “ДНР/ЛНР” продає вугілля та металу

Представники Ахметова беруть участь у роботі тіньового російського уряду ДНР/ЛНР, – Bild

В СБУ розповіли, як російські спецслужби створюють на окупованому Донбасі “багатопартійну систему”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна