Визначено причину масової інфекції в Ізмаїлі

 

Масові отруєння в Ізмаїлі Одеської області спричинила мікс-інфекція. У взятих для аналізу пробах виявлено збудників декількох захворювань – ротовірусної інфекції, норовірусна інфекції, а також кишкова паличка.
Про це сьогодні, 19 червня, повідомив на прес-конференції в місті т.в.о. голови Державної санепідемслужби України Святослав Протас, пише місцеве видання “Сіті“.

“Це сталося внаслідок фекального забруднення території після сильних злив. Ми можемо впевнено говорити про водний чинник передачі інфекції і, відповідно, вживати необхідних заходів”, – зазначив Протас.

Протас зауважив, що динаміка надходження хворих наразі зменшилася майже вдвічі, і така тенденція збережеться протягом тижня.

“Це якраз час проходження двох інкубаційних періодів виявленого захворювання. Вжиті міською владою медико-санітарні заходи, пов’язані з припиненням діяльності дошкільних установ, громадського харчування, ринків міста, будуть продовжені і на наступному тижні”, – зазначив т.в.о. голови Держсанепідемслужби.

Нагадаємо, станом на ранок неділі в лікарні Ізмаїла надійшли понад 330 осіб.

“Ми продовжуємо комплекс заходів, спрямованих на ліквідацію природних наслідків, завданих місту проливними дощами, – повідомив на прес-конференції міський голова Андрій Абрамченко. – Для запобігання другої хвилі захворювання в мережах водопостачання буде короткочасно збільшено хлорування води. Такою водою можна користуватися для господарських потреб, але від пиття її краще утриматися”.

У цей час для використання в їжу воду краще вживати бутильовану, підкреслив т.в.о. голови Держсанепідемслужби.

Як повідомлялося, в п’ятницю жителі Ізмаїла почали звертатися до медичних установ з симптомами отруєння. У місті введено надзвичайний стан.
Напередодні на місто обрушилася місячна норма опадів. Це спричинило підняття підземних вод і затоплення туалетів мешканців міста. Ситуацію “підігріла” сильна спека.

Прикордонники Ізмаїльського загону взяли під охорону відкриті водойми міста і ведуть роз’яснювальну роботу з місцевим населенням щодо заборони купання задля подолання небезпеки масового отруєння людей.
Нацполіція заборонила торгівлю в Ізмаїлі продуктами, що швидко псуються.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна