Тепер на Закарпатті затримали машину контрабандних цигарок із дипломатичними номерами РФ

 

На Закарпатті в пункті пропуску “Дяково” українські прикордонники затримали автомобіль Mercedes-Benz Vito з дипломатичними номерами Російської Федерації при спробі перевезти велику нелегальну партію сигарет. Як повідомив в ефірі каналу “112 Україна” речник Державної прикордонної служби Олег Слободян, це сталося сьогодні, 18 червня.

“Щодо цього автомобіля була попередня інформація, і на нього відреагував службовий пес. Автомобіль було виведено для поглибленого огляду, о 19:05 спільно з працівниками СБУ та митниці ми відкрили автомобіль”, – розповів Слободян.

В авто перебували двоє громадян Монголії.

Як повідомляє прес-служба ДПСУ, для проходження митного контролю водій надав паспорт громадянина Монголії, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, а пасажир – дипломатичний паспорт та лист клопотання посольства Монголії в Росії про сприяння у безперешкодному проходженні дипломатичного вантажу.
Ішлося про вісім валіз матеріалів і технічних засобів для проведення в Монголії парламентських виборів 29 червня.

Надані копії документів не відповідали встановленим зразком, затвердженим Віденською конвенцією.

При огляді автомобіля було виявлено, що у валізах міститься 29145 пачок сигарет, а саме: Rothmans українського виробництва з акцизними марками України, “Комплімент Вінс”, NZ, Lifa – без акцизних марок.

Нагадаємо, у травні на кордоні в Закарпатській області за схожих обставин було затримано мікроавтобус українських дипломатів, які везли до Словаччини 56 тисяч пачок цигарок.
Після цього скандалу МЗС відкликало першого секретаря посольства Оксану Ліщишин, замішану в контрабанді, а президент звільнив посла України в Словаччині Олега Гаваші.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна