Порошенко звільнив скандального посла України в Словаччині

 

Президент України Петро Порошенко звільнив Олега Гаваші з посади посла України в Словаччині. Про це сказано в указі №232 від 3 червня.

Як поідомляє Zik, у травні працівники Закарпатської митниці затримали чоловіка під час спроби незаконного переміщення через держкордон близько 60 тис. пачок контрабандних цигарок. Як з’ясували, автомобіль, яким перевозили контрабанду, належить посольству України у Словаччині. За кермом був житель Києва Сергій Ліщишин, який є чоловіком першого секретаря посольства Оксани Ліщишин.

За інформацією голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, чоловік консула надав митникам і прикордонникам дипломатичний паспорт і підписаний власною дружиною лист, згідно з яким з 21 по 24 травня мікроавтобус перевозив “дипломатичний вантаж” і не підлягав контролю.

Згодом прокуратура Закарпатської області розпочала кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем та підробки документа службовцями посольства України в Словаччині.

Олега Гаваші призначили послом у Словаччині у вересні 2010 року. Раніше він був головою Закарпатської обласної державної адміністрації. Олег Гаваші – кум нардепа Віктора Балоги.

Читайте також:
Дипломатку, яка ганяла через кордон контрабанду цигарок, таки відкликали в Україну

Москаль іде у відставку, бо Київ поновив канал цигаркової контрабанди

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна