У Раді обіцяють розглянути подання на арешт депутата Онищенка оперативно

 

Голова Верховної Ради Андрій Парубій виступає за те, щоб профільний комітет парламенту якнайшвидше розглянув подання генпрокурора про надання дозволу на зняття депутатської недоторканності і арешт нардепа з групи “Воля народу” Олександра Онищенка. Про це спікер заявив у коментарі журналістам сьогодні, 16 червня.

“Я зранку спитав про це подання, його поки немає у Верховній Раді. Я віддав розпорядження, щоб як тільки воно з’явиться, передати його мені. Всі рішення будуть прийматись невідкладно”, – сказав Парубій.

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив про те, що спрямовує до ВР подання про позбавлення Онищенка депутатського імунітету, сьогодні рано вранці.

“Відповідно до ч. 2 ст. 80 Конституції України, ч. 1 ст. 27 Закону України “Про статус народного депутата України”, ч. 2 ст. 482 КПК України, ст. 218 Закону України “Про регламент Верховної ради України” направляю для розгляду подання про згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата України Онищенка Олександра Романовича”, – зазначено в документі, який Луценко опублікував у соцмережі.

При цьому на поданні не вказані дата і вихідний номер. Прес-секретар Луценка Лариса Сарган прокоментувала це так: “Документ був підписаний далеко за північ, оформлять належним чином з датою і номером”.

Спікер ВР Парубій нагадав, що перед внесенням подання для прийняття рішення Верховною Радою його має розглянути профільний комітет – регламентний.

“Я звернусь до комітету, щоб питання якнайшвидше було розглянуто і внесено до зали”, – зазначив Андрій Парубій.

За повідомленням із регламентного комітету, розглянути подання на Онищенка вони можуть уже сьогодні.

У коментарі “Українській правді” секретар комітету Дмитро Лубінець повідомив, що в разі, якщо буде відповідне розпорядження, комітет може зібратися о 14-й годині, і сьогодні ж ввечері, 16 червня, питання може бути винесене на розгляд ВР. Якщо ж відповідного прохання від голови ВР не буде, то питання може бути розглянуте наступного тижня.

Лубінець нагадав, що, згідно із законом про регламент, генпрокурор має бути присутнім на засіданні регламентного комітету в такій справі.

Нагадаємо, цей тиждень у ВР пленарний, однак у парламенті бракує голосів для прийняття рішень через поїздку великої групи депутатів на футбол до Франції.

Як відомо, НАБУ передало в Генеральну прокуратуру подання про позбавлення Олександра Онищенка депутатської недоторканності 15 червня. Його підозрюють у причетності до реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з ПАТ “Украгазвидобування”.
У березні, травні, а також 15 червня Національне антикорупційне бюро проводило обшуки в приміщеннях, що мають відношення до бізнесу Онищенка.

Читайте також:
НАБУ і САП: Депутату Онищенку загрожує 12 років тюрми

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна