На Кабміні підтвердили черговий обшук в “Укргазвидобуванні”

 

У центральному офісі ПАТ “Укргазвидобування” відбувається обшук. Його проводить Генеральна прокуратура України при оперативному сприянні Служби безпеки України та участі працівників Державної фінансової інспекції України.
Таку інформацію з посиланням на власні джерела повідомив “Українським новинам” аналітик нафтогазового ринку Віктор Слобоженко.

Цю інформацію на засіданні Кабінету Міністрів також підтвердив голова правління ПАТ “Укргазвидобування” Олег Прохоренко. За його словами, в обшуку беруть участь близько пісотні силовиків, зокрема підрозділу “Альфа” СБУ.

“Як нам стало відомо, Генеральна прокуратура України в рамках кримінального провадження за фактом розслідує розтрату грошових коштів службовими особами ПАТ “Укргазвидобування” при покупці протягом 2014-2015 років 1,81 тис. тонн хімічної продукції (реагент К1-МД) у “Первомайської хімічної компанії” для виробничо-технічного забезпечення бурової філії “Укрбургаз”, – повідомив Слобоженко.

Як інформує агенція, також в рамках цього провадження розслідуються факти закупівель службовими особами державного підприємства протягом 2015-2016 років технічного метанолу в російської компанії ТОВ “Світ Азот” за завищеними цінами, незважаючи на наявність більш дешевих пропозицій, у т. ч. державної компанії ПАТ “Укртранснафтопродукт”, яке входить до сфери управління Міненерговугілля України.

Як відомо, у лютому 2016 року співробітники Генпрокуратури вже проводили обшуки в чотирьох філіях ПАТ “Укргазвидобування”, що є державною компанією – найбільшим добувальником газу в Україні.

Раніше Олег Прохоренко оприлюднив інформацію про схеми, які здійснювалися під час роботи колишнього менеджменту компанії.
“У травні 2015 року 373 млн. гривень було виведено на депозит у “Банку інвестицій та заощаджень”. Протягом місяця до мого приходу були наспіх проведені сумнівні тендери в цілому на 100 млн. гривень”, – цитує Прохоренка “Економічна правда“.

Народний депутат від БПП Сергій Лещенко у “Фейсбуці” повідомив, що до призначення нового менеджменту “Укргазвидобування” контролювалося депутатською групою “Воля народу”.

“З минулого року з керівництва компанії “Укргазвидобування” відсторонили менеджерів, пов’язаних із фракцією “Воля народу”, які розміщували гроші компанії на депозитах у своїх сімейних банках і закуповували обладнання через сумнівні прокладки за завищеними цінами”, – написав Лещенко.

“Вважаю нинішні обшуки прямим наслідком коаліційних торгів. Адже група “Воля народу” вже не раз рятує коаліцію своїми голосами. Наприклад, за прем’єра Гройсмана. Або вчора за закон, який відкриває генпрокурорство Луценкові. І тепер настав час розплати – за кожну кнопку “за” треба буде розплачуватися посадою, потоком, посередником, тендером, “смотрящим”. Саме з таких “дрібниць” і будується по цеглинці корупційний режим”, – заявив Сергій Лещенко.

Читайте також:
Нардепи від “Народного фронту” спонукали голову “Укргазвидобування”
укладати невигідні контракти

Детективи НАБУ провели обшук в екс-регіонала Онищенка у справі афер “Укргазвидобування”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна