Штаб АТО відмовляється зараховувати загиблих добровольців до втрат ЗСУ. Фото полеглих бійців ДУК

 

У зоні антитерористичної операції за минулу добу, 12 червня, троє військових Збройних сил України були поранені. Про це повідомив на брифінгу речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

“За минулу добу жоден український військовий в зоні АТО не загинув, троє бійців отримали поранення”, – сказав він.

Відповідаючи на запитання, чому в офіційній статистиці штабу АТО не зафіксовані четверо бійців Добровольчого українського корпусу “Правий сектор”, про загибель яких стало відомо напередодні, полковник Лисенко сказав: “Ми отримуємо офіційні дані щодо втрат від Генерального штабу. На передньому краї знаходяться підрозділи Збройних сил України”.

На уточнювальне питання, чому штаб не наводить дані про втрати всіх збройних формувань України, при тому, що статистика втрат бойовиків наводиться регулярно, Андрій Лисенко повідомив, що з цього приводу проводиться розслідування.

“Всі втрати, про які ми кажемо, – це офіційні дані, в тому числі і про ворога, які ми отримуємо з оперативних джерел. Що стосується інциденту, який стався позавчора, то з цього приводу зараз там проводиться розслідування, яким чином без відповідного дозволу люди знаходилися в тому місці. Поки що даних немає”, – сказав військовий речник АП.

Четверо бійців ДУК загинули в ніч з 11-го на 12 червня на шахті “Бутівка”, коли внаслідок артилерійського обстрілу упав дах.

Командир Добровольчого українського корпусу “Правий сектор” Андрій Стемпіцький оприлюднив фото бійців, які загинули на шахті “Бутівка” – це позивні Гуцул, Док, Легат і Ярик.

При цьому Стемпіцький піддав різкій критиці керівництво Генштабу і штабу АТО, яке не включає бійців ДУК до офіційної статистики ЗСУ.

“Вічна слава і честь воїнам ДУК ПС! Дивіться на цих хлопців всі ті, хто сьогодні розповідав, що ніхто не загинув, що це все фейк, брехня та незрозумілі ігри. Олександре Мотузянику (речник АП з питань АТО, який виступав на брифінгу 12 червня. – “Н”), дивись. Представники МО, хто писав заяви, що ніхто не загинув, – дивіться. Журналісти, які свідомо, за вказівкою зверху, не подавали інформацію або замовчували її, – дивіться. І хай їхні обличчя стоять у вас перед очима, як нагадування, що є речі важливіші, ніж гроші та посади”, – написав Стемпіцький у соцмережі.

Гуцул ДУК Док ДУК Легат ДУК Ярик ДУК

Нагадаємо, про чотирьох загиблих українських бійців 12 червня першим повідомив народний депутат Євген Дейдей. Однак згодом у військовому відомстві спростували факт втрат у лавах ЗСУ, повідомивши лише про 12 поранених.

У Києві ввечері 12 червня відбулася акція пам’яті чотирьох загиблих добровольців.

Читайте також:
За вихідні загинули троє бойовиків, зокрема командир роти з Горлівки, – ГУР

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна