В Полтаві осквернили новий пам’ятник Мазепі. ВІДЕО

 

Невідомі облили фарбою новий пам’ятник Івану Мазепі у Полтаві. Про це повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції в Полтавській області.

“2 червня, близько 2-ої години 30 хвилин до Полтавського відділу поліції надійшло повідомлення від місцевого мешканця. Чоловік розповів, що під час прогулянки він побачив сліди фарби на пам’ятнику Мазепі. На місці події працює слідчо-оперативна група поліції”, сказано в повідомленні.

В поліції зазначили, що вирішується питання внесення щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5-ти років.

Зазначимо, це вже не перша спроба заподіяти шкоду новій історичній пам’ятці Полтави. Пам’ятник Іванові Мазепі намагалися зруйнувати 4 травня – за три дні до його офіційного відкриття, пише “Укрінформ“.

Як повідомляла “Новинарня“, днями у Полтаві невідомі зловмисники пошкодили три меморіальні дошки загиблим учасникам війни на Сході України.

Нагадаємо, урочисте відкриття пам’ятника гетьманові України Івану Мазепі за участі президента України Петра Порошенка відбулось 7 травня.

Читайте також:
Росія відреагувала на пам’ятник Мазепі, порівнявши Порошенка з крематорієм

У Полтаві в присутності президента і патріарха відкрили багатостраждальний пам’ятник Мазепі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна